Izdala se preko fotografije na Face-u: Policija otkrila da je lagala, na kraju završila u zatvoru - Otprilike Novo

Izdala se preko fotografije na Face-u: Policija otkrila da je lagala, na kraju završila u zatvoru

Cheyene Rose Antoine, 21-godišnjakinja kanadskog Saskatoona, osuđena je u ponedjedljak na sedam godina zatvora radi ubistva svoje najbolje prijateljice Britney Gargol. Tako je okončan slučaj u kojem je policija do počinitelja došla uz pomoć dvije godine stare fotografije koja je svo vrijeme zapravo bila na Facebook-u. Naime, Antoine je još od ubistva počinjenog u martu 2015. godine, slobodno šetala ulacama Sasketoona, a zatvor je zaradila radi fotografije koja je objavljena na društvenoj mreži Facebook, samo nekoliko sati prije ubistva.

Istražitelji su na toj fotografiji, i to poslije dugog lutanja, napokon mogli da uoče kaiš kojim je zapravo žrtva udavljena, isti onaj koji su pronašli na samom mjestu stravičnog zločina. Antione je tokom suđena konačno priznala da je onaj krivac za ubistvo, ali i istakla da se ne sjeća samog čina jer su Gargol i ona prije neposredne svađe popile znatne količine alkohola. Kada se pominje istraga i zašto je ona toliko dugo trajala, mora se spomenuti da je nakon što je usmrtila svoju prijateljicu, Antoine je na Facebooku objavila status na kojem je tobože mnogo zabrinuta za svoju prijateljicu, jer nije znala gdje se nalazi, pa je putem Facebooka, odlučila da potraži pomoć.

Policiju je svo vrijeme navodile na krive tragove pa je tako rekla istražiteljima da je Gargol otišla u nepoznato sa nekim muškarcem kojeg su tu noć uspoznale. zatim se policija uputila u potragu za misterioznim muškarcem, ali je agoniju traganja obustavila jedna djevojka kojoj se Antione provjerila nakon što je usmrtila svoju prijateljicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *