Ako vam je ikada mačka legla na trbuh, bolje se pazite: To može da znači samo jednu stvar - Otprilike Novo

Ako vam je ikada mačka legla na trbuh, bolje se pazite: To može da znači samo jednu stvar

Svi znaju da kućni ljubimci pozitivno utiču na raspoloženje vlasnika, ali vjerujemo da niste znali da oni utiču i na fizičko stanje tijela. Nedavne studije pokazale su da zvuk koji mačke daju kada predu, može imati pozitivan učinak na zdravlje ljudi.

Ovo su neke od prednosti:

Smanjenje stresa

Mačke kada lete, njihov se zvuk kreće frekvencijom od oko 25 Hz. Budući da je to obično niska frekvencija predenja mačaka, tada su vaše tijelo i um opušteni. Kad se te frekvencije prenesu s mačjeg tijela na tijelo njegovog vlasnika, hormon stresa u ljudskom tijelu će se smanjiti.

Dolazi do pada krvnog pritiska

Osim što sam zvuk predenja smanjuje stres, uspješno snižava i krvni tlak.

Pomoć pri disanju

Ljudi koji imaju problem s povremenim gubitkom daha, rekli su da im je mačka pomogla da se riješe tog problema, a sve zahvaljujući njnom predemju na njihovom stomaku.

Liječi kosti

Nedavna istraživanja pokazala su da zvuk mačjeg predenja pomaže u zacjeljivanju lomova. Konkretno, vibracije na frekvenciji od 25 do 50 Hz ubrzavaju zacjeljivanje kostiju.

Smanjenje srčanih bolesti

Studija provedena na Sveučilištu u Minnesoti otkrila je da vlasnici mačaka imaju čak 40% manju vjerovatnoću da obole od srčanih bolesti, a sve zato što mačka koja se nalazi nastomaku, umanjuje nivo stresa i krvog pritiska

Borba protiv upale

Ako kod svoje kuće imate mačku, vjerujemo da će vam biti drago kada saznate da mačka na vašem stomaku pomaže u borbi protiv upale, kao i oticanja u zglobovima i tetivama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *