Oluja na obalu donijela leš nepoznate životinje: Niko nikada nije vidio ništa slično, mještani zgroženi i u strahu (FOTO) - Otprilike Novo

Oluja na obalu donijela leš nepoznate životinje: Niko nikada nije vidio ništa slično, mještani zgroženi i u strahu (FOTO)

Za vrijeme oluje Ciara more je izbacilo kostur neobičnog stvorenja na obalu Škotske. Leš neobičnog stvorenja pronađen je u nedjelju na plaži u blizini Aberdeena nakon jakih vjetrova i vodenih bujica. Fotografija objavljena na Facebooku izazvala je raspravu o tome šta je zapravo ovo neobično stvorenje. Neki ga smatraju delfinom ili kitom, dok drugi kažu da je, sudeći po obliku glave, to sigurno morski pas koji može ući u ove vode tokom ljetnih mjeseci.

Ali čak su i stručnjaci za morske životinje zadivljeni, a profesor David Lusseau sa Sveučilišta u Aberdeenu rekao je kako je za konačni zaključak potrebno više informacija. ‘Nažalost, na osnovu samo jedne fotografije ne možemo reći puno više osim da smatramo da se radi o nekoj vrsti kita. Bilo bi dobro kad bismo imali fotografiju prednjeg dijela, kao i priliku da se ispita samo truplo kako bi se identificirala dotična životinja. Zbrka oko neobičnog bića izazvala je brojne nagađanja na društvenim medijima. James Trippington kaže da životinja zasigurno nije morski pas i da više liči na kita ubojicu ili delfina, ali kaudalni dio kralježnice izgleda previše tanko.

Andrew Mowat odbacuje ideju i kaže da kralježnica izgleda kao da se stvorenje moglo kretati bočno, dok kitovi to ne bi mogli izvesti. Neki su se također našalili da je sigurno čudovište iz Loch Ness-a i da je ovaj primjerak iz nekog razloga napustio jezero udaljeno stotinjak kilometara, gdje navodno obitava njegova vrsta. “Nessie je pobjegla iz jezera i završila tužno na ovakav način”, rekao je Brian Ingram, dok je Louise Bolland dodala da se sigurno nije mogla prilagoditi morskoj vodi. Bilo je onih koji su se našalili i rekli da je to zasigurno rijetka vrsta dubokomorske tradicionalne škotske “haggies” kobasice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *