Ovo su najprljavije stvari u kući - nikada ih ne čistimo, a trebali bi: Teško da ćete pogoditi o čemu se radi - Otprilike Novo

Ovo su najprljavije stvari u kući – nikada ih ne čistimo, a trebali bi: Teško da ćete pogoditi o čemu se radi

Jedan od najprljavijih dijelova stana su prekidači za svjetlo u našim prostorijama.

Bilo da detaljno čistite svoj stan jednom sedmično ili jednom mjesečno, vjerujemo da pokušavate što brže i preciznije obaviti čišćenje kako biste što duže uživali u rezultatima svog rada. Međutim, dešava se da svi zaboravimo na neke dijelove stana, a mi vam donosimo listu najzapuštenijih dijelova interijera.

Daljinski upravljač

Na površini daljinskog upravljača nalazi se najviše bakterija i mikroba u modernom domu. Zato se sjetite te informacije sljedeći put kada nešto gricnete ispred televizora dok usput mijenjate kanale na vašem daljinskom

Sklopke za svjetlo

Da, jedan od najprljavijih dijelova stana su prekidači za svjetlo u našim sobama, a rijetko kad se sjetimo da ih očistimo. Stoga jednom sedmično dezinficirajte i krpu u ruke i mirni ste.

Zid iza kante za smeće

Kad smeće padne pored kante, operete pod, ali šta kada se desi da sitne čestice odlete sa zida na nas ili našu hranu? Mrlje i sitni komadići smeća na zidu ne bi trebali biti ukras vaše kuhinje.

Kanta za smeće unutra

Naravno, ne morate prati kantu svaki put kada bacate vrećicu za smeće, ali jednom sedmično neka vam uđe u naviku da je isperete sa vašim dezinfikacionim sredstvom i toplom vodom.

Češljevi i četke za kosu

Prosječno trajanje četki i češljeva za kosu je od jedne do tri godine. Da biste osigurali čist pribor, ručno uklonite sve ostatke kose nakon svake upotrebe, a četke i češljeve isperite blagim šamponom jednom mjesečno i pustite ih da se osuše preko noći.

Veš mašina

Iako se stalno koristi sa deterdžentom i vodom, veš mašina također zahtijeva odvojeno pranje. Najbolji i najjednostavniji način je prilagoditi se programu s najtoplijom vodom i upotrijebiti ocat koji će ukloniti sav nepotrebni i suvišni kamenac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *