Poruka Bila Gejtsa: Čemu nas stvarno uči Korona virus? - Otprilike Novo

Poruka Bila Gejtsa: Čemu nas stvarno uči Korona virus?

Dok stalno razmišljam o tome, želim podijeliti s vama ono što mislim da nam virus corone zaista govori?

1) Podsjeća nas da smo svi jednaki, bez obzira na našu kulturu, vjeru, profesiju, financijsku situaciju ili slavu. Ova bolest nas tretira jednako, pa bismo možda i jedni druge trebali tretirati jednako. Ako mi ne vjerujete, samo pitajte Toma Hanksa.

2) Podsjeća nas da smo svi povezani i da ono što utječe na jednu osobu ima utjecaja na druge. Podsjeća nas da su sve lažne granice koje smo stvorili vrlo malo važne jer virusu ne treba putovnica. Podsjeća nas, pogađajući nas samo na kratko, na one širom svijeta čiji cijeli život prolazi u opresiji.

3) Podsjeća nas koliko je naše zdravlje dragocjeno i koliko smo ga zanemarili, hraneći se slabo proizvedenom hranom i pitkom vodom kontaminiranom moćnim kemikalijama. Ako ne zaštitimo svoje zdravlje, naravno da ćemo se razboljeti.

4) Podsjeća nas da je život kratak, a što je najvažnije učiniti – a to je da pomažemo jedni drugima, posebno onima koji su stari ili bolesni. Naša svrha nije samo kupnja toaletnog papira.

5) Podsjeća nas da je naše društvo postalo materijalističko i da se u teškim vremenima sjećamo onoga što nam treba (hrana, voda, lijekovi) za razliku od luksuznih dobara kojima često dajemo nezasluženu vrijednost.

6) Podsjeća nas na važnost naše obitelji i života u našem domu i koliko smo ga zanemarili. Vraća nas u svoje domove kako bismo obnovili svoje domove i ojačali obitelji.

7) Podsjeća nas da naš stvarni posao nije ono što radimo, da je zanimanje ono čemu težimo, a nije ono za što smo stvoreni. Naš je pravi posao brinuti se jedni za druge, štititi jedni druge i biti korisni jedni drugima.

8) Podsjeća nas da držimo svoj ego pod kontrolom. Podsjeća nas da bez obzira koliko važni mislimo da jesmo ili koliko drugi misle da smo važni, jedan virus može zaustaviti naš čitav svijet.

9) Podsjeća nas snagom slobodne volje u našim rukama. Možemo odlučiti surađivati i pomagati jedni drugima, dijeliti, davati, pomagati, podržavati jedni druge, ili možemo odabrati da budemo sebični, da pohranimo, da se brinemo o sebi. Zaista se naše pravo lice vidi u poteškoćama.

10) Podsjeća nas da možemo biti strpljivi ili možemo paničariti. Ili možemo razumjeti da su se ovakve situacije već puno puta događale u povijesti i da će proći, ili možemo paničariti i pomisliti da je ovo kraj svijeta, koji bi nam sigurno donio više štete nego koristi.

11) Podsjeća nas da to može biti ili kraj ili početak. To može biti vrijeme razmišljanja i razumijevanja, gdje učimo na svojim greškama, ili to može biti početak ciklusa koji će se nastaviti sve dok konačno ne naučimo lekciju koja nam je namijenjena.

12) Podsjeća nas da je ova Zemlja bolesna. Podsjeća nas da je na brzinu krčenja šume neophodno gledati jednako žurno koliko i na brzinu kojom rolice toaletnog papira nestaju s polica u trgovinama. Bolesni smo jer je naš dom bolestan.

13) Podsjeća nas da nakon svake poteškoće dolazi olakšanje. Život je ciklički, a ovo je samo faza u jednom velikom ciklusu. Ne trebamo panike; i ovo će proći.

14) Iako mnogi vide Crown Virus / Covid-19 kao veliku katastrofu, radije ga doživljavam kao “ogromnog prikrivača”. Poslat je da nas podsjeti na važne lekcije koje smo, čini se, zaboravili, i na nama je hoćemo li ih svladati ili ne.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *