Nemojte bacati pepeo iz šporeta nakon loženja: Niste svjesni kakve sve koristi od njega imate - Otprilike Novo

Nemojte bacati pepeo iz šporeta nakon loženja: Niste svjesni kakve sve koristi od njega imate

PEPEO OD OGRIJEVNOG DRVETA JE TOLIKO KORISNA STVAR DA MOŽE DA UPOTRIJEBI NA MNOGO NAČINA, TAKO UKOLIKO SE GRIJETE NA DRVA, NIPOŠTO NEMOJTE DA BACATE TO.

Poljoprivrednici su također dobro svjesni koliko drva pepela mogu biti velika za zemlju, koja se često koristi kao hrana i za povećanje kiselosti tla, a biljkama je drago ako vole kalcij poput češnjaka, ruža, špinata, rajčice. I prije nego što posadite ove biljke, dodajte četvrtinu šalice pepela našoj voljenoj zemlji.

A kad pepeo pomiješate s vodom i ostavite da odstoji nekoliko dana, a zatim ga procijedite, dobit ćete odvod. Odličan je i za čišćenje odjeće, poda, srebrnog pribora, ali i hrđe s mramornih površina. I malo gušća verzija pepela i vode može ukloniti mrlje s namještaja, sapun sapun inače je sjajan za one s masnom kosom.

Dobro uklanja i neugodne mirise u stanu, ali i u hladnjaku, djeluje slikajući poput octa koji vam je ostavio da povuče aromu neke uzbuđene hrane ako znate. A neki štetočine poput puževa ili raznih insekata ne podnose pepeo, lako ćete ih se riješiti tim otpadom, a isto vrijedi i za mrave, pospite pepeo pepelom, a mravi će odmah otići. A u kutovima podruma korisno je posipati malo pepela, koji će otjerati miševe, žohare i druge zloćudne životinje. Koliko god da imate koristi, bilo bi poželjno da ga više ne bacate, stavite u veću kantu kako bi vam uvijek mogao biti pri ruci. Pepeo vam također može pomoći očistiti vaše kućne ljubimce od buva, paste od pepela i octa, namazati vaše životinje i računati da će vas okupati nakon liječenja, naši dragi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *