Objavili su napokon ODLIČNE vesti, sutra UKIDAJU skoro sve zabrane putovanja: I to za OVE 4 zemlje!

0
1635

Vjerujemo da ima puno vas koji ne mogu čekati da se otvore granice, bilo zbog posla, bilo zbog turizma ili zbog odlaska negdje na odmor. Prije nekoliko dana oglasio se i predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije, naglasivši kako se granice moraju otvoriti što je prije moguće. Zatvorene granice neće na jedan ili drugi način spriječiti da virus uđe u neku zemlju.

To je vrlo opasna stvar i ne može se ovdje puno učiniti, ali i zatvorene granice mogu u nekim zemljama učiniti mnogo lošeg. Mnogo je čimbenika: od gospodarstva, gospodarstva i turizma, sve grane trpe i nešto će se morati učiniti što je prije moguće. S druge strane, na Balkanu nema ništa novo po tom pitanju, Srbija još uvijek ima otvoreni izlaz za samo 3 države, i to one u regiji. S druge strane, super napredna i pametna Švedska od sutra će ukinuti zabranu putovanja u četiri europske zemlje, uključujući Norvešku i Dansku, s kojima graniči zbog pada pandemije virusa corone. Podsjećamo, Švedska je jedna od rijetkih zemalja na svijetu koja je imala drugačiju strategiju, škole, fakulteti, trgovine, trgovački centri, sve je funkcioniralo i pokazalo se da su prve stekle kolektivni imunitet.

Bili su na stupu srama, ali nisu poslušali velike sile, pa su lako riješili problem krunice. Dovoljno je imati 1% mrtvih na milijun stanovnika, što je sjajan rezultat ako ga usporedimo s drugim europskim silama. Ta će odluka biti donesena do 12. kolovoza, ako poraste broj zaraženih, ponovno će se zatvoriti. Podsjećamo da je od koronavirusa do sada umrlo 5.376 ljudi.

LEAVE A REPLY