STRAVIČNA NESREĆA: Prevrnuo se AUTOBUS, jedna osoba POGINULA, najmanje 34 povrijeđene, PREVOZE IH HELIKOPTERIMA! (FOTO)

0
22

Saobraćajne nesreće su svakodnevnica u svim dijelovima svijeta, pa tako i Europe, a pogotovo zemljama koje se nalaze u jugoistočnom dijelu Europe, gdje je već opće poznato da stanje na cestama i nije baš najbolje, a i vozači se rjeđe drže saobraćajnih pravila pa tako dolazi do saobraćajnih nesreća. Nažalost, takvim nesrećama podliježu i prijevoznici putnika poput autobusa, gdje često bude povrijeđen veliki broj ljudi. Danas se to desilo na jugu Mađarske, kada je vozač autobusa poljskih registarskih tablica skrenuo sa autoputa u jarak.

Ovo je jedna od većih saobraćajnih nesreća, pogotovo jer je jedna osoba od 35 godina poginula na licu mjesta, dok je povrijeđeno preko 34 osobe, od čega je nekoliko ljudi zadobilo teže povrede, među kojima je bilo i petogodišnje dijete. Ovaj autobus sa dva šofera i 44 putnika kretao se prema sjeveru države kada je došlo do nesreće i autobus završio u jarku, prevrnut. Još uvijek nije poznat tačan uzrok nesreće te se to i dalje utvrđuje istragom, a to se desilo blizu grada Kiškunfeleđhaza.

Svi povrijeđeni preveženi su u bolnicu i to kolima hitne pomoći i helikopterom, kako bi se što brže prebacili do bolnice. Ova dionica autoputa koja vodi ka Budimpešti je još uvijek zatvorena, sve dok se ne utvrdi tačana razlog uzrokovanja nesreće. Nažalost, sada sve češće čitamo o ovakvim stvarima u crnoj hronici i kod nas, pogotovo što se mnogi slažu kako vozni park naših javnih prevoznika, čast izuzecima i nije baš sposoban za putovanja na koja se šalju, pogotovo kada se radi o tehničkoj ispravnosti vozila.

LEAVE A REPLY