UBICU KORONE IMATE U VAŠOJ KUĆI: Otkriveno je da je OVAJ sastojak spas protiv zaraze, a EVO koja količina je potrebna! (FOTO)

0
34

Sada već svakodnevno slušamo o koroni gdje god da se pojavimo, bilo na ulici gdje slušamo razne stavove ljudi od toga kako korona ne postoji do teorija zavjera, pa onda na televiziji, u novinama – sve se pretvorilo u korona virus. Ipak, to nam ne treba biti demotivacija da se uključimo u borbu protiv korone, ali isto tako ne treba ni da paničimo, jer ako se uhvatimo panike, ne možemo razmišljati hladno i donositi ispravne odluke.

Naime, umjesto da širimo strah, bolje je da širimo dobre vijesti oko toga šta može biti od pomoći protiv korone, a što je objavio doktor iz Nacionalnog reuma centra u Holandiji. Naime, dr Verheesen je na osnovu analiza žrtava od korone širom svijeta, došao do zaključka da je nivo joda u organizmu igrao veliku ulogu u stopi smrtnosti, pogotovo kod najstarijih pripadnika populacije. On je tako zaključio da npr, Japanci koji unose visoke doze joda imaju malu stopu smrtnosti za razliku od drugih zemalja, iako je Japan poznat po tome što ima najstariju populaciju u svijetu, a i njihove mjere protiv korone bile su uvijek blage.

On smatra da jod igra ključnu ulogu u borbi protiv korone i da trebamo konzumirati namirnice poput kuhinjske soli, algama ali i morskoj ribi. Ipak, budite oprezni sa soli, jer ako uzmete previše doze, možete naškoditi svome organizmu i oticati još više. Međutim, riba je vrlo zdrava pa bi mogla baš sutra da se nađe na vašem jelovniku za ručak.

LEAVE A REPLY