DRŽAVA UVODI STROGE MERE: Zabrana izlaska od 10 do 5, povećava se broj ZARAŽENIH – NEMA VIŠE HODANJA I PROVODA

Iako je neko vrijeme situacija bila prilično stabilna, nakon što nas je prvi val zadržao gotovo tri mjeseca, ne može se reći da je prvi val ikad završio, tako da sada imamo vrhove kojima mjerimo pogoršanje situacije, odnosno porast broja zaraženih. Ljeto je bilo vrlo nestabilno, jer su neki odlučili odustati od odmora, ali većina nije, ili su čak išli samo na mjesta gdje su mogli bez problema ući, pa je ove godine puno Srba završilo u Neumu u Bosni i Hercegovini i Hercegovine.

Inače, svi oni obično odlaze u Crnu Goru, koja je ipak odlučila zatvoriti svoje granice za građane Srbije, prije manje od mjesec dana, kada su odlučili promijeniti tu odluku. Međutim, Krizni štab Srbije upozorio je kasnije da nije dobro da veliki broj srpskih turista ide tamo, jer je u Crnoj Gori zabilježen porast broja zaraženih. Naime, iako više nisu željeli uvoditi nikakve druge mjere, sada se još uvijek osjeća otvaranje granica za sve zemlje, kao i povratak njihovih turista u zemlju. Upravo iz tih razloga, Vlada Crne Gore odlučila je uvesti zabranu kretanja sutradan od 22:00 do 05:00 zbog povećanja broja zaraženih u određenim dijelovima ove zemlje, a u tom će razdoblju biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata. i kućne posjete.

Naime, od ponedjeljka, 28. rujna do 12. listopada, ova zabrana će se uvesti u gradovima Nikšić, Andrijevci i Berani. U Podgorici, Kotoru, Budvi i Pljevljima ugostiteljski objekti moći će raditi do 22:00, ali udaljenost između stolica iza naslona mora biti najmanje jedan metar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *