TUŽNE VESTI POTRESLE RUSIJU! Upravo preminuo prvi čovek…(FOTO)

U posljednjih nekoliko mjeseci ne može proći niti jedan dan, a da se nešto loše ne dogodi u svijetu ili u našoj regiji. Uglavnom mislimo na crnu kroniku, ili na trenutke kada se moramo oprostiti od nekih legendarnih ljudi. Mnogi glumci s našeg područja preminuli su u posljednjih godinu dana. Međutim, danas smo usredotočeni na svijet, točnije na Rusiju.

Danas ih je pogodila velika tragedija, jer su se morali oprostiti od čovjeka koji je prvi put u njihovoj povijesti prošetao svemirom. Zove se Aleksej Leonov, čovjek koji je trebao biti prvi Rus koji je hodao po Mjesecu, ali ta je misija otkazana doslovno od 5 do 12, nažalost preminuo je u 86. godini.

PRVI IŠAO U SVEMIRSKU ŠETNJU Preminuo kosmonaut Aleksej Leonov (m)

Leonov je rođen 30. svibnja 1934. godine u Listvjanki u regiji Kemerovo, bio je ruski kozmonaut i general zrakoplovstva koji je prvi Rus izletio u orbitu 18. ožujka 1965. i tako bacio rukavicu u lice Amerikancima. Odabran je u prvu skupinu od 20 kozmonauta koji su prošli test, davne 1960. godine. Vostok 11 naziv je misije u kojoj je trebao sletjeti na Mjesec, ali je otkazan iz tehničkih razloga.

Voshod 2 naziv je misije u kojoj je prvi put prošetao svemirom. Tijekom misije Apollo-Soyuz od 1976. do 1982. Leonov je bio šef kozmonauta koji su bili prvi sudionici Centra Jurija Gagarina. Leonov je umirovljen 1991. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *