NAJVEĆI BALKANSKI STRUČNJAK PROFESOR DOKTOR KON: Ako ste dirali sneg, BRZO GA SPERITE S RUKU, INAČE ĆE…

U današnjem tekstu govorit ćemo o najaktualnijoj temi na svijetu u ovom trenutku – a to je definitivno pandemija koronavirusa, najveća katastrofa u povijesti čovječanstva.

U usporedbi s tim, kako su se složili stručnjaci, Drugi svjetski rat je – mala mačka. Neusporedivo. Ono što je, doduše, donekle pozitivno u ovoj novoj godini jest da se smanjen broj novih infekcija može primijetiti kada govorimo o Balkanu, ali unatoč tome, članovi kriznog stožera i dalje upozoravaju na opasnost i obvezuju stanovništvo da nosi maske.

Savjetuje se da se i dalje izbjegavaju masovna okupljanja, odnosno mjesta na kojima ima puno ljudi, i da se drži socijalne udaljenosti od najmanje 1,5 metara. Ali sada imamo još potpuno drugačiji scenarij, s obzirom na to da je ovih dana cijelu regiju pogodila neviđena količina snijega koja je prekrila cijelu regiju. Ljudi se sada ne znaju ponašati. Kako snijeg i niske temperature utječu na koronavirus? Zbog toga je sinoć na RTS televiziji gostovao poznati stručnjak profesor dr. Predrag Kon, koji je jasno rekao da treba izbjegavati kontakt sa snijegom.

“Možete mi vjerovati a i ne morate, ali ono što znam je da svi virusi mogu vrlo lako opstati na niskim temperaturama, pa se to naravno odnosi i na koronavirus. Virus obožava snijeg i hladno vrijeme. Zbog toga, ukoliko ste golim rukama dirali snijeg, odmah dobro operite ruke da saperete sav snijeg sa ruku čim uđete u kuću. Snijeg je odličan izvor zaraze.” kazao je on.

Ivana Milošević, pak, zaposlenica zarazne klinike, rekla je da se virusi ne mogu razmnožavati u snijegu. Ne znamo kome sada vjerovati. U svakom slučaju, brinite o sebi jer ćete tako voditi računa o svemu oko sebe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *