JAK ZEMLJOTRES PONOVO UDARIO! Ima mrtvih, na STOTINE JE POVREĐENIH! (FOTO)

2020. godina pamtit će se po vrlo velikom broju potresa koji su zahvatili cijelu regiju, a sve se nastavilo u novoj 2021. godini. Podsjećamo, sve je krenulo iz Albanije u siječnju prošle godine, kada ih je pogodio žestok potres koji je uništio stari dio grada Tirane, a bilo je smrtnih slučajeva i ogromne materijalne štete.

Tada su stručnjaci izjavili da se ništa od ovoga ne bi toliko dogodilo, da nije bilo stare gradnje, kao ni pronevjere dokumenata tijekom gradnje hotela u starom dijelu grada. ili 10 katova, pa je samim tim i zgrada puno nestabilnija nego što bi trebala biti. Nakon toga veliki potresi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Jak zemljotres ponovo udario. Ima mrtvih, na stotine povređeno - alo.rs

Kako je završilo prošle godine, sve se slično nastavilo i ove godine, veliki potres u Hrvatskoj, odnosno Petrinji, kada je umrlo 5 osoba, od čega 2 maloljetnice. I tu nije kraj, veliki potresi pogodili su središnji dio Hrvatske idućih dana, a nije slučajno što pokazuje i veliki potres koji se dogodio sinoć, kada je ubijeno najmanje 10 ljudi.

Sulavesi, veliki otok u Indoneziji, pogodio je snažan potres, a prema posljednjim informacijama seizmološke udruge ove zemlje, potres je bio jačine 6,3 stupnjeva po Richteru. Prema Reutersu, potres bi bio dubok 10 kilometara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *