Bivša Miss Jugoslavije, zbog nje se i pucalo, BILA JE JEDNA od NAJLJEPŠIH Srpkinja, A ŠTA JE SAD OVO? (FOTO) - Otprilike Novo

Bivša Miss Jugoslavije, zbog nje se i pucalo, BILA JE JEDNA od NAJLJEPŠIH Srpkinja, A ŠTA JE SAD OVO? (FOTO)

Daliborka Stojšić srpska je glumica, pjevačica, spisateljica, voditeljica i bivša Miss Jugoslavije koja je popularnost stekla krajem 1960-ih i početkom 1970-ih kao jedna od članica grupe One and They.

Rođena je 1944. godine u Ćupriji, a živi u Beogradu sa suprugom Branimirom Đokićem.

Kao studentica Filološkog fakulteta u Beogradu postala je javna ličnost, a 1968. godine izabrana je za Miss Jugoslavije i time počinju njezini angažmani na filmu i televiziji, kao i glazbena karijera. Prvi film u kojem je igrala bio je kratki film Dejana Đurkovića pod nazivom Transplantacija osjećaja iz 1969. godine.

Od tada do 1980. Daliborka je glumila u televizijskim serijama Licem u lice, Pravda budi lijepa, Za tvoje zdravlje i mnogim drugima.

Istodobno je gradila uspješnu glazbenu karijeru. Svoj prvi singl Ludi za tobom objavila je 1968. godine. Nakon toga uslijedila su još dva singla, a onda je, zajedno s Minjom Subotom, Lidijom Kodrič i Slobodanom Bobom, Steganović osnovao grupu One i oni, koja je bila pandan švedskoj poznatoj grupi ABBA.

Boba Stefanović vrlo je brzo napustio grupu, a zamijenio ga je zagrebački glazbenik Žarko Dančuo, za kojeg se Daliborka kasnije udala. Zajedno su snimili čak pet ploča. Tada, kad se grupa raspala, Daliborka je nastavila samostalnu karijeru, a do 1996. godine izdala je još tri albuma i jednu ploču. Nakon toga povukla se iz javnog života i posvetila se književnosti.

Objavila je dvije zbirke pjesama pod nazivom Usamljeni vuk i Lutka koja govori.

Kako danas izgleda Daliborka Stojšić, pogledajte na fotografiji ispod:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *