U INAT FATINOJ ” RAHAT KAFI ” ! Srbi pokrenili incijativu, ubrzo se vraća svetinja – A EVO NA KOJOJ LOKACIJI - Otprilike Novo

U INAT FATINOJ ” RAHAT KAFI ” ! Srbi pokrenili incijativu, ubrzo se vraća svetinja – A EVO NA KOJOJ LOKACIJI

Nakon što je Fata Orlović rekla medijima da je prvi put nakon dugo vremena popila rahat kavu u svom dvorištu. Gradonačelnik Bratunca Srdjan Rankić pokrenuo je danas inicijativu za izgradnju katedrale i središnjeg spomen-obilježja za, kako se navodi, žrtve genocida nad srpskim narodom u općini Bratunac i srednjem Podrinju u 20. stoljeću .

“Hram će biti izgrađen u središnjem dijelu ovog mjesta i bit će svojevrsni spomenik svim našim mučenicima koji su ubijeni samo zato što su bili pravoslavni Srbi i bit će simbol uskrsnuća srpskog naroda”, navodi se u saopćenju. rekao je, dodajući: “Euforija i entuzijazam.” zbog rušenja pravoslavne crkve, nije pravi način za rješavanje ove osjetljive situacije. Pravi je izazov graditi i služiti napretku zajedno, a ne rušiti, a pogotovo ne vjerske objekte “, rekao je Rankić.

Naglasio je da je ovaj događaj ojačao srpski narod. “Zajedno ćemo sagraditi novi hram koji će uskrsnuti na ljubavi, jedinstvu i ponosu srpskog naroda i koji niko neće moći srušiti”, rekao je Rankić, ističući kako ga posebno raduje što je veliki broj ljudi došli su u Konjević Polje nakon subotnjeg događaja kako bi donirali svoje zemljište za izgradnju hrama na novom mjestu, ali i pomogli na bilo koji drugi način.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *