SKANDAL! ĐUKANOVIĆ BESRAMNO IZVREĐAO PREDSEDNIKA SRBIJE I SPC: Vučić je kao Hitler, Joanikije je krvavi mitropolit

U hrvatskim medijima Đukanović je predsjednika Srbije usporedio s nacističkim vođom odgovornim za smrt milijuna ljudi, a Srpsku pravoslavnu crkvu nazvao je “retrogradnom klerofašističkom menažerijom”

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, već mjesecima daje zapaljive izjave o Srbiji i odnosima dviju zemalja, ali sada je prešao granicu – usporedio je Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, s Adolfom Hitlerom, a srpskog je nazvao Pravoslavna crkva “retrogradna klerofašistička menažerija”!

Sugovornici Kurira procjenjuju da Đukanović na ovaj način prikriva vlastite genocidne namjere i skreće pozornost s kriminalnog tla na kojem se našao.

Prešao normalni raspon

  • Nasilni velikosrpski nacionalizam, smješten u samom sjedištu državne politike Srbije, hrabro pokušava nametnuti imidž Crne Gore kao druge srpske države, koja je greškom i nemarom bivšeg državnog vrha Beograda postigla neovisnost. I sada se ta “pogreška” ispravlja militantno-političkim akcijama preostale prekogranične infrastrukture Velike Srbije-Crkve Srbije, kvazi-vjerske zajednice odgovorne za većinu zločina počinjenih ovim nacionalističkim projektom od 1990-ih do danas.

Prvi uspjesi dali su krila ovoj retrogradnoj klero-fašističkoj menažeriji: političke su se stranke, uz gromoglasnu podršku službenog Beograda, uspjele predstaviti kao obrana ugroženih svetišta i vjerskih prava; Teokratska vlast Crne Gore, anticrnogorska i kvislinška, u službi je srbizacije svoje države, koju osvajanjem Cetinja žele simbolično baciti na koljena i poniziti, biti pokrajina pripreme za život u projektovanoj „srpskoj svijet “, što je eufemizam za” veliku Srbiju “. Đukanović je izjavio u intervjuu za Jutarnji list, kao i da je to sada” najagresivniji napad velikosrpskog nacionalizma na crnogorsku državu i crnogorski identitet u novijoj povijesti “. To, dodaje, “nije bio slučaj čak ni u vrijeme Slobodana Miloševića”. Ne čuje se s Vučićem, ali su, ističe, jedno vrijeme imali konstruktivne odnose.

  • Naravno, ne shvaćam ozbiljno njegove neiskrene poruke o priznavanju nezavisnosti Crne Gore i želji bratskih i prijateljskih odnosa, dok njegovi ministri otvoreno govore zašto “srpski svijet”, tj. “Velika Srbija”, nužnost srpskog naroda u regiji čiji je samozvani zaštitnik država Srbija.Ozbiljnost Vučićevih izjava najbolje svjedoči tvrdnja da je Crna Gora osvojila Srbiju posljednjih 30 godina i kako će ne uspije. Isto je kao da je Hitler 1939. izjavio da neće dopustiti da Čehoslovačka osvoji Njemačku – rekao je Đukanović, a na pitanje je li se predsjednik Srbije vratio Miloševićevoj memorandumskoj politici, kroz koju želi “anektirati” Crnu Goru, rekao je da Vučić je nadmašio Miloševića.

Predsjednik Skupštine Ivica Dačić kaže da je Đukanović prešao sve granice normalnog ponašanja i podsjeća da mu prije nije smetala Mitropolija, čak je otišao na Cetinje poljubiti Amfilohiju ruku.

  • On plaši Crnu Goru Srbijom samo da bi sačuvao svoju funkciju, svađajući se između dva bratska i prijateljska naroda. Ono što Đukanović danas govori i čini činilo se samo u doba Hitlera. Ništa neće zaustaviti njegov pad, čak ni Goebbelsove metode da je stotinu puta izrečena laž neće postati istinite – rekao je Dačić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *