CELI SVET U ŠOKU! Jezivi poslednji trenuci čoveka kojem je presađeno srce svinje: DOKTOR OTKRIO ŠTO GA JE UBILO – Otprilike Novo
admin May 10, 2022

U nastavku današnjeg članka pišemo o Davidu Bennettu, koji ima 57 godina, kojemu je presađeno srce od svinje, koji je uginuo od virusa koji napada divlje životinje, prenosi New York Times. Operacija je obavljena početkom siječnja ove godine u Medicinskom centru Sveučilišta u Marylandu. Liječnici su za ovu operaciju dobili posebno dopuštenje američkog regulatora, a dr. Bartley Griffith, kirurg koji radi transplantacije u Medicinskom centru Sveučilišta u Marylandu, izveo je ovu revolucionarnu ksenotransplantaciju.

Riječ je o presađivanju živih stanica, tkiva ili organa s jedne vrste na drugu, u ovom slučaju sa svinje na čovjeka. Kao što je poznato, bila je to prva genetski modificirana transplantacija organa sa svinja na ljude, kažu stručnjaci. Revivikor je naziv tvrtke koja je specijalizirana za regenerativnu medicinu, osigurala je srce ovom pacijentu, a od donatora svinja uklonila je tri gena koji su odgovorni za odbacivanje svinjskih organa od imunološkog sustava čovjeka, a jedan gen je obrisan kako bi se spriječio prekomjerni rast tkiva srca svinje.

Također, kako su objavili mediji, iz medicinskog centra kazali su da je svinja testirana na sve viruse, kao i na citomegaloviruse svinja, a to je virus za koji stručnjaci smatraju da je procijenio Bennetta jer virus nije otkriven kod životinja prije operacije. “Za ovu transplantaciju bilo je pitanje života i smrti. Ili ću umrijeti ili ću ići na transplantaciju. Želim živjeti”, rekao je Bennett prije operacije i dodao da zna da je to vrlo rizično, ali da mu ne preostaje druga opcija. Također je bio svjestan svih rizika ove operacije. Pregledom svih medicinskih dokumenata utvrđeno je da Bennett ima terminalno stanje srca i da nije prikladan za ovu transplantaciju koja bi donijela ljudsko srce.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*