NAJVEĆA TAJNA O DOLASKU PUTINA NA VLAST – ŠEF KGB ODAO INFORMACIJE FBI! Svi detalji o tome kako je izabran baš Vladimir – Otprilike Novo
Portal June 24, 2022

rvi put sam susreo Vladimira Kryuchkova, koji je umro u studenom 2007. u dobi od 83 godine, kada sam bio u Moskvi u siječnju 1997. da posjetim Edwarda Leeja Howarda, CIA-inog izdajnika koji je pobjegao u Rusiju 12 godina ranije. (Gospodin Kryuchkov bi prije dva tjedna proslavio svoj 98. rođendan.) Kryuchkov je zamolio gospodina Howarda da mu pomogne organizirati objavljivanje svojih memoara na Zapadu. Howard me doveo da upoznam Kryuchkova.

Ono što obojica nisu znali je da sam u to vrijeme bio u tajnoj misiji radeći za protuobavještajnu službu FBI-a”, započinje svoju priču Robert Eringer u svom autorskom tekstu za Santa Barbara News-Press.

Kada su se sreli, kaže Eringer, Krjučkov je bio na pogrešnoj strani – na strani ruskog predsjednika Borisa Jeljcina, budući da je bio jedan od takozvane “bande osmorice” koja je pokušala srušiti Gorbačova u pokušaju državnog udara u kolovozu 1991. godine.

“Ironično, taj je događaj potaknuo raspad Sovjetskog Saveza, kojem je Krjučkov bio toliko odan tijekom svoje 24 godine u KGB-u, došavši na čelo Prvog ravnateljstva prije nego što je postao njegovim predsjednikom.

To ga je također odvelo u zatvor na 18 mjeseci. Gospodine Kryuchkov, nikada ne biste znali da je godinama bio jedan od najmoćnijih ljudi u Sovjetskom Savezu.

Imao je kerubinsko lice ljubaznog ujaka. Soba u hotelu na južnoj obali rijeke Moskve sa Pukovnik Igor Prelin, njegov bivši šef za odnose s javnošću u KGB-u i trenutno izvršni direktor njihove udruge umirovljenih obavještajnih časnika – žuto vuneno odijelo, bijela košulja, tamnoplava kravata s bijelom prugom i vuneni džemper.

Njegovim okruglim licem s jabučnim obrazima dominirale su velike naočale s teškim okvirima jantarne boje. “Pukovnik Prelin bio je odjeven – komično, pomislio sam – u crne hlače, crnu svilenu košulju, crnu prugastu kravatu i bordo cipele.

Ubrzo nakon toga, bivši časnik KGB-a Vladimir Putin izašao je iz mraka – i odmah učvrstio svoju vlast uz potporu svojih bivših kolega iz KGB-a i svojih sadašnjih obavještajnih službi, FSB-a, SVR-a i GRU-a. “Kryuchkov je prisustvovao inauguraciji Vladimira Putina, a tijekom svoje prve godine na mjestu predsjednika Putin je pokazao svoju zahvalnost prisustvovanjem rođendanskoj zabavi gospodina Kryuchkova”, napisao je Eringer.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*