Pogledajte kako je izgledala Najružnija zena na Svijetu!! Radila je u cirkusu kao NAKAZA! (FOTO) – Otprilike Novo
Portal August 3, 2022

Kada je Meri En Bevan rođena 1874. godine, bila je prelepa, zdrava beba. Niko nije posumnjao da nešto nije u redu. Mary Ann je odrasla u Kentu u Engleskoj sa svojih sedam braće i sestara. Kasnije je postala medicinska sestra i radila u Londonu i sanjala o velikoj porodici.

Krajem 20-ih, lijepa sestra se udala za Thomasa Bevana i dobila četvero djece. Bio je to običan, ali srećan život.

Sve dok se nije dogodila tragedija.Ubrzo nakon što se udala, sa samo 32 godine, Meri En je počela da razvija simptome akromegalije. Poremećaj uzrokuje abnormalni rast šaka, stopala i lica, zbog prekomjerne proizvodnje hormona rasta u hipofizi.

Možemo samo nagađati kakav je užas doživjela lijepa mlada žena kada je shvatila šta joj se dešava. U to vrijeme nije postojao lijek za ovaj poremećaj.

Jedina utjeha joj je bio muž koji je stajao uz nju i podržavao nju i djecu, sve dok nije umro nakon 11 godina braka.

“Vlasnik cirkusa rekao je za novine da, iako su želeli da pronađu najružniju moguću ženu, ipak žele da izgleda prijatno za oči” Meri En je smatrana prijatnim izgledom, iako ružnom po njihovim standardima. Podsjetila je vlasnika Bartrama na prijateljskog diva. Kasnije je u intervjuu rekao:

„Uopšte nije bila odbojna. Imala je lice kakvo obično vidimo na divama, snažnu, muževnu vilicu, istaknute jagodice, nos i čelo, ali je bila neokaljana, zdrava i jaka.
Rekla mi je da joj se ne sviđa ideja da se eksponira, da je stidljiva i da ne želi da se odvaja od svoje dece.

Rekao sam joj da će zarađivati ​​10 funti sedmično godinu dana, putne troškove i sav novac od prodaje karata, kako bi mogla obezbijediti školovanje svoje djece.
Oklevala je, ali je na kraju pristala.”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*