BOLNA ISPOVIJEST JELENE TOMAŠEVIĆ O TEŠKOJ BOLESTI SA KOJOM SE BORI- ”Možda neću biti živa kada nam dijete krene u školu ” – Otprilike Novo
Portal August 5, 2022

Jelena Tomašević, supruga našeg proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića, u potresnoj je ispovijesti progovorila o svojoj mukotrpnoj borbi s lupusom. Mnoge bolesti u današnje vrijeme kod ljudi se javljaju zbog načina života, a tu su i vanjski čimbenici kao što su stres, zatim konzumacija alkohola, zagađenje, cigarete. To su stvari koje mogu dovesti do ozbiljnih posljedica i stanja, kada tijelo praktički počne napadati samo sebe. Riječ je o autoimunim bolestima, a jedna od njih, ujedno i najraširenija, je lupus. Jelena, supruga proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića, na televiziji je podijelila svoje iskustvo s ovom bolešću.

Prvi simptomi bolesti pojavili su se prije desetak godina i bili su vrlo neprimjetni, kaže ova majka četvero djece: “Primijetila sam mjesec dana nakon četvrtog poroda da mi je otekao jedan prst, a sutradan i drugi.” Otišli smo kod liječnika koji su napravili sve potrebne pretrage i otkrili da imam lupus. Tada sam prvi put saznala da postoji bolest s tim imenom – kaže Jelena i dodaje da se sve to dogodilo dok su živjeli u Španjolskoj. Nešto kasnije, Dejan je potpisao ugovor u Grčkoj, preselili su se u Atenu, a tamo je tražila i drugo mišljenje. Nažalost, dijagnoza je potvrđena.

Jelena kaže da su joj liječnici tada objasnili da unatoč tome što ima 36 godina, njezino tijelo ima godina kao da ima 75, a na njezinu žalost, liječnici su otkrili da osim lupusa ima i drugu popratnu bolest. bolesti, koja se zove reumatoidni artritis, nakon čega slijedi dolazak u Beograd i početak liječenja. I sam košarkaš potvrdio je da je to razdoblje bilo jako stresno za sve, neočekivana dijagnoza za Jelenu, preseljenje, rođenje sina Matije, no Jelena je, kako kaže Dejan, sve to vrlo hrabro podnijela.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*