ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO JUGOSLAVIJU: Reprezentativac 0bljub1io 15-godišnju devojčicu koja je došla da uradi intervju za školski list! – Otprilike Novo
Portal August 20, 2022

Nogometni svijet potresla je priča o teškim seksualnim zločinima koje je počinio igrač Manchester Cityja Benjamin Mendy.

Mendiju je čak 13 djevojaka reklo da ih je silovao. Navodno je aktualni svjetski prvak s Francuskom u svojoj vili imao sobu za silovanje u kojoj je činio jezive zločine.

Nažalost, Mandy nije jedina sportašica i svjetska prvakinja koja je optužena za silovanje. Popis je dugačak, a na njemu je i bivši reprezentativac Jugoslavije.

Riječ je o Nikoli Bulatoviću, članu slavne zlatne generacije naše košarkaške reprezentacije, koji je u svibnju 1998. godine silovao 15-godišnju srednjoškolku koja je došla u njegov stan kako bi s poznatim košarkašem napravila intervju za školske novine.

Za ovaj stravičan zločin prvi put je osuđen u prosincu 1998., samo nekoliko mjeseci nakon što je s jugoslavenskom reprezentacijom postao prvak Svete Najpre, osuđen je na tri godine zatvora, ali je sud nakon žalbe tu odluku ukinuo. .

Slučaj se godinama vukao po sudovima. Na istom sudu suđeno mu je 2003. godine, ali tada nije bilo dovoljno argumenata za optužbu pa je ostao na slobodi. Tri godine kasnije slučaj je stigao do Vrhovnog suda u Beogradu i Bulatović je osuđen na pet godina zatvora.

Bulatović je na suđenju negirao krivnju i tvrdio da je do seksualnog odnosa došlo uz pristanak djevojke.

S ove distance sve sam shvatio kao jednu gorku životnu etapu, po meni nepravednu. Ja imam svoju istinu i ona čuči duboko u meni”, rekao je Bulatović u intervjuu nakon izlaska iz zatvora

Nakon pravomoćne presude košarkaš je pobjegao iz zemlje. Interpol je 2009. godine raspisao međunarodnu tjeralicu za košarkašem koji je uhićen tek 2011. u Dominikanskoj Republici.

Osuđen je na pet godina zatvora, a pušten je nakon četiri godine. U zatvoru u Spužu proveo je četiri godine i 15 dana, a od 28. novembra 2015. je na slobodi.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*