“ČEKAO SAM GODINU DA IH P0B**EM I NE KAJEM SE!” Šok ispovest najpoznatijeg zatvorenika u BiH: Osvetu sam planirao, nije mi žao – Otprilike Novo
Portal October 8, 2022

U nastavku našeg vikend priloga malo se fokusiramo na vijesti iz regije koje su vrlo zanimljive. Kao što vidite, riječ je o crnoj kronici, te o ljudima koji služe vrlo duge kazne, a neki od njih su sasvim nevini završili u zatvoru. Sljedeći čovjek iz Bosne i Hercegovine doživio je teror od dva brata i sve se zakuhalo na njegovu žalost.

Čovjek kojeg vidite na slici zove se Fikret Hadžić, zvani Hadžija, porijeklom je iz okoline Tuzle, iz mjesta Lukavac. Naime, ubio je tri brata, a četvrti je jedva pobjegao. Najpoznatiji je zatvorenik u Bosni i Hercegovini, a kaznu trenutno izdržava u KPZ-u Tuzla. Osuđen je na 24 godine, od čega je u zeničkom zatvoru odležao punih 18 godina. Sve je počelo 1997. godine kada su tri brata došla u njegov lokal i radila probleme, na kraju je sve prijavio policiji koja uopće nije reagirala. Na kraju su ga pretukli i izboli, a onda je on preuzeo stvar u svoje ruke.

“Isti ljudi koji su dolazili u moj restoran i kvarili mi posao bez ikakvog razloga pretukli su me na ulici, izboli nožem i šutirali kao vreću. Jedva sam preživio. U tom trenutku je naišla policija i spasila me. Kada sam shvatio da za njih nema kazne, napisao sam pismo Vrhovnom sudu u kojem sam tražio da budu kažnjeni barem sa 10 maraka za ono što su mi učinili. Napisao sam – ili će dobiti po 10 maraka ili ću ih ubiti. Moja pisma kao da nisu shvaćana ozbiljno”, prisjeća se Hadžija. Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*