ŠTA DA URADITE AKO VAS NAPADNE PAS: Samo 1 riječ može vas SPASITI, evo kako da se odbranite!! – Otprilike Novo
Portal June 23, 2022

Što učiniti ako vas napadne pas:

POKUŠAJTE ODRŽATI MIR

Psi, kao i neke druge životinje, doista osjećaju ljudski strah. Naravno, smiriti se ako ispred sebe imate agresivnog psa prilično je teško. Za početak treba prestati vikati, mahati rukama i pokušavati pobjeći. Takve aktivnosti će odati vaš strah i nervozu, a pas će dobiti izravan signal za napad.

USPORI

Ako vam pas stoji na putu tijekom trčanja, odmah smanjite brzinu. Polako se okrenite na drugu stranu i nastavite se polako kretati prateći psa perifernim vidom. Također bi bilo ispravno zastati, ostati miran i opustiti ruke uz tijelo. Time ćete izbjeći pažnju životinje.

NE GLEDAJTE ŽIVOTINJI U OČI

Izravan kontakt očima sa psom može povećati njegovu agresivnost. Takav pogled životinja doživljava kao prijetnju i stoga će prva napasti.

Psa treba držati u njegovom vidnom polju, gledajući ga sa strane. Tada će shvatiti da niste prijetnja i najvjerojatnije će samo proći pored vas.

SVRNI PASU PAŽNJU

Sve što dobro dođe pomoći će u takvoj situaciji. Dajte svom psu svoju cipelu, bocu ili ruksak – sve što može ugristi. Dok je životinja zauzeta, možete se polako udaljavati, izbjegavajući posljedice.

DAJTE ZAPOVJEDU ŽIVOTINJAMA

Ako pas nastavi pokazivati ​​agresiju, okrenite se prema njemu, nastavite malo skretati pogled i naredite mu da ode. Važno je da vaš glas u tom trenutku bude siguran i autoritativan, ali ni u kojem slučaju prijeteći i vrišteći.

Učinkovite naredbe su: „Ne!“ I „Natrag!“ – izgovara se sigurnom intonacijom. Nakon što ih pas čuje, osjetit će vašu snagu, uplašiti se i nagnuti u stranu.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*