SRBI KOJI OVDE IMAJU PLAC PREKO NOĆI MOGU POSTATI MILIONERI: Zemlja vredi ČITAVO BOGATSVO, a nisu je hteli ni za DŽ – Otprilike Novo
Portal June 25, 2022

Mnogi su prepoznali potencijal posla koji se ogleda u kupnji zemljišta na Goliji, dok cijena još nije “otišla u raj”. Tko je tada kupio plac, danas se “opario”. Prije otprilike dvije godine mnogim je kupcima za oko zapela jedna od najljepših i šumom najbogatijih planina u Srbiji, Golija.

Zbog pandemije korona virusa povećana je potražnja za parcelama čije cijene variraju iz mjeseca u mjesec. Uglavnom uzbrdo.

Interes za ovu sve popularniju turističku destinaciju u Srbiji najbolje govore brojke. Naime, zemljište na Goliji nekada se prodavalo za nekoliko stotina maraka, a sada se brojka penje i do nekoliko tisuća eura.

Do prije deset godina čitali smo novinske članke s naslovima “Zemlja nije za džabe”, jer se moglo kupiti kompletno imanje na Pešteru, Goliji i Rogozni, površine do 10 hektara, s dobrom šumom. za 10.000 eura, a često i jeftinije.

Prodavači su obično bili nasljednici koji se nisu imali namjeru vraćati na ove prostore. Ako tada nisu prodali zemljište, danas za istu parcelu mogu skupiti puno više novca Pitali smo Milanka Boškovića, vlasnika agencije za nekretnine, od Milanka Boškovića, vlasnika agencije za nekretnine.

S obzirom da je projekat razvoja Golije kao turističke destinacije Vlada Srbije proglasila projektom od strateškog značaja, da JP Skijališta Srbije radi na projektovanju skijaške staze i žičare i da će autoput prema Požegi puno znače za otvaranje Golije, odgovor na prvi dio pitanja se može naslutiti.

– U posljednje dvije godine naglo je skočio interes za Goliju i ovaj kraj. Udjela u tome vjerojatno ima i najavljena autocesta i izgradnja skijališta. Mnogi sada otkrivaju i prepoznaju potencijal ove planine. Cijene zemljišta zasigurno su porasle u posljednjih nekoliko godina zbog velike potražnje.

U ovom trenutku veliki broj parcela je rasprodan, kaže Milanko za Espresso i dodaje da su se na Goliji devedesetih kupovali i gradili, ali popularnost nije bila velika kao sada.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*