Radnici na granici Srbije kopali zemlju da prošire put, kad se pred njima ukazao STRAVIČAN prizor: “Prvo smo videli dečije kosti..” – Otprilike Novo
Portal July 15, 2022

Vikend koji ćemo započeti malo čudnom pričom, ujedno ovo je i tužna priča, koja je malo i šokantna, a dolazi nam iz Srbije.

Nismo ni svjesni kakve stvari priroda može da skriva, u svakom trenutku možemo da pronađemo nešto što nam ne bi nikad ni palo na pamet da se može sakriti.

Tema ovog današnjeg članka je i granični prijelaz na kojim su nedavno radili, tokom radova uz pomoć bagera su očistili kanal, a tu je ni manje ni više nego pronađeno nešto sasvim tajanstveno.

Staru nekropolu su radnici pronašli dok su radili tu, datira iz srednjeg vijeka to, prvo su radili analizu kostiju, kasnije su iz tog perioda i predmet, ali nisu saznali dobre vijesti odmah.

Hrpa kostiju je bila pronađena, posvuda su bile razbacane, a stručnjaci su kasnije vidjeli kako je tu riječ o djeci od 10 do 12 godina.

Prijepoljski stručnjaci su još dodatne kosti našli, ali starijih ovaj put, u prijepoljski muzej je sve prebačeno kako bi se vještačilo.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*