EVO KOLIKO GODINA IMA DANICA MAKSIMOVIĆ:Objavila fotke u kupaćem!Muškarci Pašćete u nesvest!! KAKVA MAČKA (FOTO) – Otprilike Novo
Portal July 25, 2022

Danica Maksimović je srpska kazališna, filmska i televizijska glumica.
Živi i radi u Beogradu, Danica je ostvarila stotine vrlo dojmljivih uloga u kazalištu, filmu i televiziji.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, kako u Srbiji tako iu regionu. Uvek je nasmejana, glamurozna i staložena, pa se može reći da je dašak Holivuda u Srbiji. Vrijedi za narodnjačke femme fatale i glumačke dive.

Djetinjstvo i obrazovanje

Danica Maksimović rođena je 1953. godine u Reljincima i ima 69 godina. U djetinjstvu je bila članica recitatorskih sekcija, pjevala je u zboru i bavila se folklorom. Roditelji su htjeli da se bavi “ozbiljnim zanimanjem” od kojeg će moći živjeti. Poslali su je u Beograd na studij prava, a glumu je u tajnosti upisala.

Nakon dvije godine saznali su čime se bavila kada su je na televiziji vidjeli kako pjeva “Caj goro, lane moje”.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesorice Minje Dedić, koja je bila vrlo stroga, a Danica je 1992. godine priznala da ima problema s alkoholom i da se liječila od te ovisnosti.

Ne jednom je izjavila kako ne vjeruje u brak, pa je tako više od trideset godina u nevjenčanoj vezi s Todetom Lolićem.

S njim ima sina Miloša koji je perspektivni kazališni redatelj. Željela je još djece i dugo je žalila što nema kćer. Ima ljubimca, ogromnog šarplaninca, koji se zove Tea. Bavi se humanitarnim radom. Jednom prilikom izjavila je kako bi voljela imati unuke i da joj sin postane poznati redatelj.

Sin ju je razveselio sredinom 2021. kada je primio Nagradu “Ljubomir Muci Draškić” za izniman redateljski pristup radu s glumcima i kreativno redateljsko ostvarenje.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*