“MESI, MESI, NEĆE NIŠTA DA TI ŠKODI!” JAGODINKU SVI PAMTIMO, nakon SLAVE zapalila preko okeana, SADA SE VRATILA! (FOTO+VIDEO) – Otprilike Novo
Portal August 13, 2022

Ime Jagodinke Simonović svima je dobro poznato, kao i čuvena rečenica iz filma „Varljivo leto 68“:

“Zvala se sasvim obično, Jagodinka Simonović. Mirisala je na svježe tijesto, slane perece i pekarski kvasac”. Svima je poznato ime Jagodinke Simonović, kao i čuvena rečenica iz filma “Varljivo ljeto 68”:

“Zvala se sasvim obično, Jagodinka Simonović. Mirisalo je na svježe tijesto, slane perece i pekarski kvasac.”
Otkriven razgovor s medicinskom sestrom s kojom se Zoran dopisivao!


Ovim je riječima poznati glumac Slavko Štimac opisao glumicu Draganu Varagić, točnije Jagodinku, koja je samo osam godina nakon ove uloge koja ju je proslavila napustila bivšu Jugoslaviju.

Tek prije nekoliko godina Dragana se vratila u rodnu zemlju, a sada ima 65 godina.

“Nisam ga dugo vidio. Bio sam sretan što se vraća u kazalište. On je izuzetan glumac i čovjek kojeg jako volim. Dijelimo zajednička iskustva odlaska i povratka. Imamo puno priznanja između redaka. Ne treba nam puno riječi da se razumijemo”, rekla je ranije Dragana o spomenutom Slavku Štimcu.

OVDJE

Tijekom devedesetih i ne baš sjajnih vremena u našoj zemlji i regiji, glumica je odlučila pobjeći s juga i otići u Kanadu, u potraga za nekim boljim životom. Glumica je tamo bila angažirana u produkciji.

Na pitanje zašto su ona i suprug početkom devedesetih odlučili napustiti Jugoslaviju i otići u nepoznato, glumica je odgovorila da je oduvijek bila “djevojka u duši”, a s obzirom na to da su i ona i suprug samostalni umjetnici, i jest nije im bilo teško probiti se i otići u Kanadu.

“U Kanadi je sve isplanirano. Za sve što želite napraviti postoji detaljna pismena obavijest, tako da možete samostalno funkcionirati. Privatnost se iznimno poštuje, a odanost cijeni. Postoji i svijest o zajedničkom interesu. Kanada je zemlja koja obraća pozornost na probleme i rješava ih u hodu. Nije sve idealno, ali postoji stalna zabrinutost.

Ako vam se nešto ne sviđa na bilo kojoj razini, postoje mehanizmi da to promijenite. Nije uvijek sve jednostavno, ali postoji način. Naša dijaspora je o tome mnogo naučila. Dobra organizacija se cijeni, a sami ste odgovorni za aktivno rješavanje svojih problema. Umirovljenici volontiraju u bolnicama, školama i skloništima. Želio bih da naši mladi s vrijednim znanjem stečenim u s

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*