Vest dana… PREVRNUO SE AUTOBUS SA TURISTIMA U SRBIJI! – Otprilike Novo
Portal August 23, 2022

U nastavku današnjeg članka dotaknut ćemo se vikenda koji je iza nas, a koji je po mnogo čemu bio buran. Osim brojnih promjena koje nam je donio po pitanju osvježenja, nakon nekoliko dana visokih temperatura uslijedila je kiša i niže temperature, te su svi imali malo prilike napokon predahnuti. Ponegdje je sigurno bilo više oborina, a zbog nevremena u nekim dijelovima zemlje bilo je čak i poplava. Naravno, najveće probleme imali su vozači koji su se zatekli na cesti.

Dakle, vijest koju vam danas prenosimo dolazi iz Srbije, a radi se o okolini Niša, gdje se prevrnuo putnički autobus, a naravno mnogi su komentirali da je ova nesreća vrlo slična onoj iz Hrvatske od prije nekoliko dana . Tako se oko 22 sata dogodila ova nesreća u Leskovcu, u kojoj je jedna osoba nažalost izgubila život, dok su 22 povrijeđene. Tako je u Urgentni centar u Nišu dovezeno sedam odraslih i dvoje dece koji su zadobili teške povrede, a KC Niš oglasio se saopštenjem u kojem stoji:

„Na opservaciji Urgentnog centra KC Niš nalazi se sedam osoba: devojčica rođena 2014. godine, 5 žena rođenih 1956, 1969, 1993, 1973. i 1984. godine, jedan muškarac rođen 1964. godine. – Svi pacijenti su pri svijesti, komunikativni i trenutno su stabilnih vitalnih parametara. Dijagnostika je u tijeku i utvrđuje se stupanj ozljeda”, a dodali su i ovo: “Muškarac (69) koji je u nesreći zadobio otvoreni prijelom ruke i rebara hitno je dovezen u dvoranu i u tijeku je operacija. napredak”.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*