BALKAN U Š0KU! PreminuIa poznata GLUMICA: Gledali smo je u čuvenim filmovima, a bolovala je od NEIZLEČIVE bolesti… – Otprilike Novo
Portal September 17, 2022

Nedjelja, tmurni dan, koji nećemo započeti lijepim vijestima, jer se desila jedna tragedija, opet se dotičemo crne hronike, a vijest koju vam donosimo ovog petka nije ni malo lijepa, a vezana je uz našu javnu scenu. Nažalost, došli smo do toga da su nam loše vijesti postale svakodnevica, pa ovako nešto više ne čudi, a vrlo je tužna činjenica da su nas napustile mnoge javne osobe za kojima će žaljenje trajati još dugo.

Veliki broj njih su iza sebe ostavili svoja djela koja će nas još dugo podsjećati na njih. Dakle, vijest koju vam danas donosimo dolazi sa svjetske javne scene, odnosno iz Sjedinjenih Američkih Država. i gdje je umrla poznata glumica. Naime, riječ je o glumici Ireni Pappas, a preminula je u 96. godini života, a proslavila se ulogama u filmovima “Grk Zorba”, “Z”, “Gans of Navarone”, kao i mnogi drugi. U petak, prekjučer u kasno poslijepodne, a ovu je vijest na društvenim mrežama objavila njezina kći koja je i novinare zamolila za privatnost u ovako teškim trenucima.

Kako su prenijeli mediji, glumica je prije četiri godine, tačnije 2018. godine oboljela od Alzheimerove bolesti pa mnoge ne čudi što je njen kraj ispao ovako, a da nije zaplakala. Ona je imala veliki broj uloga, ipak njena najpoznatija uloga bila je Osa s Etoni Quinn, gdje je glumila u kultnom Grku Zorbi, jednom od najuspješnijih filmova, ali i hitu Weapons of Navaron.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*