CEO BALKAN JE ZNA KAO EMINU JAHOVIĆ, ALI TO JOJ NIJE PRAVO IME! Evo šta joj piše u LIČNOJ KARTI, zanemećete kad čujete – Otprilike Novo
Portal October 19, 2022

Toliko je dugo na domaćoj javnoj sceni, da vjerojatno ne biste ni pomislili kako pravo ime Emine Jahović nije baš ono koje nam je svima tako dobro poznato.

No, iako je vrlo slična, poznata pjevačica ju je malo modificirala za javnu upotrebu, dok je ona koja se još nalazi u njezinim osobnim dokumentima jedina ostala u njima. Pjevačica je na scenu stupila prije više od dvadeset godina, a tada se vodila željom da njeno ime bude nešto bliže estradi i poslu kojim se tada odlučila baviti.

Pravo ime Emine Jahović je lijepo, ali kao dvadesetogodišnja djevojka iz Novog Pazara željela je to prilagoditi svojoj karijeri koju je tada počinjala.

Naime, ona se zove Emilija Jahović, dok na njenoj današnjoj ličnoj karti piše Emilija Emina Jahović.

Odlučila je koristiti ime pod kojim je svi javno poznajemo, dok je ovo izvorno, koje je dobila pri rođenju, skrivala od javnosti.

Pravo ime Emine Jahović, kako je vjerovala, njenoj publici nije ni važno, a kao Emina započela je karijeru koja će se pokazati velikom, a već od ranih dana imala je brojne hitove.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*