TRANSRODNA ALINA ZBUNILA ŽIRI, MARIJA JE ODBILA: „Srbija mora da upozna ženu poput mene“ – Otprilike Novo
Portal November 13, 2022

Nesvakidašnje situacije i natjecatelji odvijaju se u “Zvezdama Granda”, najgledanijem glazbenom natjecanju u kojem se ove subote predstavila transrodna osoba, koja je svojim vokalom i specifičnim izgledom privukla pažnju svih.

Alina, rođena Alino Juhart (29), došla je iz Maribora okušati sreću u “Zvezdama Granda”, a to je učinila pjesmama “Pametna i luda” Marije Šerifović i “Lažu te” Amadeus benda.

U crnoj haljini do koljena, s štiklama i dugom naglancanom kosom, Alina je već u prvoj pjesmi dobila glas Aleksandra Milića Milija, a ubrzo je stigla i podrška ostalih članova žirija.

Iako su svi zbunjeno gledali u natjecateljicu, jer je na papiru bilo ispisano njihovo muško ime, dok su na pozornici vidjeli ženu, podrške nije izostalo. Ovaj Slovenac dobio je šest glasova, a za transrodnu pjevačicu nije glasao samo Bosanac Dragan Stojkoivć.

Sanja Kužet je nakon nastupa rekla da je pjevao Alino, no natjecateljica ga je odmah ispravila.

– Pjevala je – napomenula je, što je zbunilo voditeljicu, jer se zove muško, a natjecateljica je istaknula da je, iako je transrodna osoba, zapravo samo žena koja želi živjeti svoj život i ispuniti svoj san o pjevanju u “Zvezdi Granda”.

– Velika mi je čast biti ovdje. Ja sam iz Slovenije, od veljače živim u Beogradu. Došla sam jer smatram da Srbija i ceo region moraju da upoznaju ženu poput mene. Ja sam samo normalna osoba koja želi voljeti, biti voljena i biti sretna kao i svi mi. Želim inspirirati svaku osobu da živi svoj život i svoju životnu istinu. I sve vas obožavam, ne mogu vjerovati da sam tu – rekla je natjecateljica, što su svi u studiju ispratili ovacijama.

Voja Nedeljković pokušao je razbiti emotivan trenutak govoreći na slovenskom, što je nasmijalo sve u studiju, pogotovo što se na to nadovezao Đorđe David, kojeg još nitko nije razumio.

Saša Popović upitao je natjecatelja želi li se u nastavku natjecanja predstavljati kao Alino ili Alina.

-Ljudi me zovu Kraljica, ali kad me zovu imenom onda je Alina – rekla je natjecateljica što se svima svidjelo.

Ipak, Saša je gledateljima i žiriju otkrio da je imao dilemu oko Aline, kada je u pitanju njezino sudjelovanje.

– Kad je poslala online prijavu i kad sam pogledao, nisam znao što da radim, kako da je svrstam i mislim da nisam pogriješio. Šest glasova – pa to je nevjerojatno, ali i zasluženo – rekao je Popović, dok je Dragan Stojković, Bosanac, tražio objašnjenje zašto nije glasao.

– Pjevala si korektno i lijepo, ali ono što mi je stvaralo problem, ne znam ime i prezime i spol, je lirski tenor u lijepom ženskom tijelu, jednostavno nesrazmjer mog shvaćanja glazbe. Samo ne znam kako bih ti sutra birao pjesme, po kojim pravilima glazbe da bude dobro, a da me ne ismijavaju. A što se tiče tvog rodnog identiteta, podržavam te – rekao je Bosanac.

Budući da je dobila šest glasova, Alina je imala priliku izabrati mentoricu, a to je od početka bila Marija Šerifović.

No, iako je njegovo srce odabralo Maru, kako je rekla, eurovizijska pobjednica ju je odbila.

– Alina, moj glas večeras za tebe ima mnogo veću težinu od glasa koji si tako lijepo otpjevala. Ovo je glas za hrabru i odlučnu djevojku, za slobodnu osobu koja ima pravo voljeti kako želi, jer vam to pravo nitko ne može uskratiti. Ali ja ti nisam dobar mentor jer ne mogu podnijeti te nježne osjećaje, radim to nervozno, glasno, grubo i ne bih mogla podnijeti nikome tko na to nježno reagira. Ja sam sve što ti nisi. Dobrodošla, Alina Kraljica – poručila je Marija, a nakon toga je dobila priliku izabrati još jednog mentora.

Alina je izabrala Cecu, koja se Mariji jako dopala.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*