SKINULE OČEV PORTRET SA ZIDA I OSTALE U Š0KU! Sestre iz Obrenovca ne znaju kako se ovo našlo tu! I NAJSTARIJI OVO NISU DOZIVELI (FOTO+VIDEO) – Otprilike Novo
Portal June 25, 2023

Neobjašnjivi zvukovi u domovima, poput pucketanja, šuškanja, lupanja, lako mogu uplašiti većinu ljudi. A kad tome dodamo neobične pojave na predmetima, stvarima ili zidovima, onda se oko svega stvara neka misterija.

Nešto slično dogodilo se u Obrenovcu u kući dviju sestara Stupar, čiji su se roditelji u taj grad doselili 1973. godine. Kuću su izgradili 1977. Svi su u njoj živjeli dok im se kćeri osamdesetih nisu udale i napustile roditeljski dom. Tada Mirjana i Lazar Stupar ostaju sami.

Mirjana, izuzetno vrijedna žena i domaćica, nije bila zaposlena. Svakodnevno je obavljala kućanske poslove poput brisanja prašine, usisavanja i kuhanja.

A posebno je pazila na brisanje slike koja je bila iznad kreveta u spavaćoj sobi. Riječ je o portretu Lazareva koji je gotovo svaki dan skinula, temeljito ga obrisala i vratila na zid.

Za Mirjanu je suprug bio sve na svijetu. Bio je brižan suprug, otac i djed. On je umro 2014. godine, a Mira je nastavila s održavanjem kuće sljedeće četiri godine koliko je živjela, a nakon njezine smrti kuća je pripala njezinim kćerima. Oboje vezani uz roditeljsku kuću, bili su u dilemi da li je prodati ili ne.

U to vrijeme nezaposleni, teško su mogli platiti porez za drugu kuću. S druge strane, da bi ga pregradili i napravili dva odvojena ulaza, bila su potrebna velika financijska ulaganja.

Jedino logično rješenje bilo je prodati kuću.

Dugo su o tome razmišljali. Kad su se prelomili i odlučili oglasiti kuću na prodaju, prije fotografiranja odlučili su napraviti generalno čišćenje. Redom su čistili sve sobe, a kada je na red došla spavaća soba, sa zida su skinuli Lazarov portret. I ostali su ostali zatečeni – na zidu je bilo nacrtano veliko srce.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*