RAZORNO NEVREME VEĆ POČELO U OVIM DELOVIMA SRBIJE! Grad i grmljavina NE PRESTAJU – Otprilike Novo
Portal June 6, 2022

Prema riječima čelnih ljudi koji vode RMHZ Srbija, prethodni vikend u Srbiji bio je najtopliji u posljednjih 50 godina, a u pojedinim dijelovima zemlje, ali i u cijeloj regiji, temperature su prešle 36 stupnjeva, što je više nego nezamislivo. Jednostavno, imali smo visok atmosferski tlak, pa smo u pojedinim dijelovima dana jedva mogli disati.

Svi oni koji su imali slobodnu opciju otići negdje na kupanje, na obližnje jezero ili rijeku, spašeni su, ostali su se morali zadovoljiti kućnim bazenima, a najgore je definitivno bilo onima koji žive u stanovima, a osuđeni su na 4 zida . Naravno, nakon ovakvih ovisnih temperatura očekivalo se da će doći do nevremena, ovog ponedjeljka se već počelo događati u nekim dijelovima Srbije.

Danas su prvi na udaru Šumadija i Vojvodina, a evo što su saznali iz Republičkog hidrometeorološkog saveza: “U narednih sat vremena na krajnjem zapadu Srbije i u Šumadiji biće lokalnih pljuskova i grmljavine”, stoji priopćenje RHMZ-a. Srpski blic je već počeo da objavljuje prve fotografije čitatelja, koje dolaze sa ovih prostora, gdje su, osim obilnih kiša, na pojedinim područjima zabilježeni poledica i tuča. Slično vrijeme najavljuje se i do kraja ovog tjedna, a potom od petka poslijepodne opet visoke temperature i vrlo topao vikend.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*