OD IZBEGLIČKOG PAKLA DO ZVEZDA: U Hrvatskoj mu uzeli SVE! Odbili da prodaju rodnu kuću Albancu za 450.000 maraka! NESTVARNA PRIČA – Otprilike Novo
Portal June 9, 2022

Na dan, 9. 6. 1977. godine u Slavonskoj Požegi rođena je legenda naše košarke – Predrag Peđa Stojaković

Peđa je bio mirno i sramežljivo dijete, privrženo obitelji. Odmalena je bilo jasno da će se baviti nekim sportom. Okušao se u gotovo svemu: karateu, odbojci, rukometu, nogometu, a po majčinoj želji završio je u plesnoj školi.

“Ne mogu reći da mi se plesna škola nije isplatila, iako trebam biti u veselom društvu i slobodno svirati”, rekao je Peđa jednom prilikom.

Od svih sportova koje je okušao najviše ga je privukla košarka pa se okušao u lokalnoj momčadi Papuk.

Nažalost, kad je Peđa napunio 14 godina, Stojakovićevu obiteljsku idilu prekinuo je rat. Noću su ih zvali telefonom, ispisivali prijeteće grafite i na kraju otvoreno prijetili… Tako je Stojaković bio prisiljen napustiti Hrvatsku.

U rodnom su gradu imali dvije kuće, dva lokala i ogromno imanje, a silom prilika ova četveročlana obitelj završila je u Zemunu u mokroj garsonijeri od 25 kvadrata. Imali su čavle na zidu da objese stvari.

“Imao sam 14 godina kada smo se zbog rata u Hrvatskoj preselili u Beograd, gdje smo ostali dvije godine. Za mene su to bile dvije godine. Živjeli smo u Zemunu, gdje sam obilazio sve školske dvorane igrajući košarku. Sve je bilo nepoznato za mene, bio sam nov, dijete iz provincije, govorio sam drugačije… Doživio sam ugodne i neugodne situacije.Upisao sam Trgovačku školu misleći da ću nastaviti obiteljsku tradiciju, jer su mi roditelji bili trgovci. Osim toga, ja sam počeo s košarkom, otkrio svoj talent i tako je krenulo”, otkrio je jednom prilikom Stojaković.

KUĆA SE NE PRODAJE

Miodrag Stojaković, otac srpskog košarkaša, svojedobno je otkrio da mu je Albanac nudio čak 450.000 maraka za jednu kuću, ali je on tu ponudu odbio. Miodrag je priznao da se boji osude svojih sunarodnjaka, da je pobjegao i da sada naseljava Šiptare.

Više o svemu čitajte OVDJE

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*