TOTALNI HAOS! Srušilo se nebo na zemlju, KOMŠIJE SE DAVE! Celi gradovi ostali bez struje… – Otprilike Novo
Portal June 10, 2022

U današnjem članku, jedna od tema na koje ćemo se fokusirati je varljivo vrijeme koje nas prati u posljednje vrijeme. Naime, svjesni smo da je vrijeme koje nas prati jako teško, jer jedan dan imamo visoke temperature, koje sutradan drastično padaju, a iz vedra neba počinje padati kiša koju prati grmljavina, dok je led nije strano u zadnje vrijeme.

Srbija je u posljednjem razdoblju pretrpjela preko 20 takvih dana, koji su za sobom ostavili veliku materijalnu štetu. Vjerujemo da ste proteklog vikenda vidjeli velike količine kiše i leda koji su pali na području Mirovice, Kruševca i Lazarevca. Javni promet je jednostavno morao stati zbog doslovno rijeke vode koja je tekla glavnim ulicama. Gledajući unatrag, 2014. je bila najgora godina u tom pogledu, jer je više od 300.000 obitelji u roku od 10 dana zbog lošeg vremena ostalo bez krova nad glavom. Klizišta su nosila sve pred sobom, a ljudi su na sekundu ostali bez ičega.

Tih dana definitivno su najviše stradale Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska, a sljedeća vijest stiže iz Makedonije, gdje je prije dva dana bilo jako nevrijeme. Naime, sve je počelo u nedjelju i obilnim kišama koje su zahvatile Kruševac. Sve je premješteno na područje Skadra, Gjirokasstre i Ljesa, gdje je padala tolika kiša da je izazvala izlijevanje lokalnih rijeka, prva procjena je da je pričinjena materijalna šteta od 20 milijuna eura.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*