NEVIĐENA PREVARA ŠOKIRALA SRBIJU: Čovek danima za 200 dinara iznosio kilograme mesa iz radnje, dok nije otkriveno kako mulja! – Otprilike Novo
Portal June 20, 2022

U posljednje vrijeme, točnije u posljednjih nekoliko mjeseci, ekonomska situacija nije dobra nigdje u svijetu, a cijene su se već dugo udvostručile. Imate primjer cijene goriva, gdje su zadnjih mjeseci udvostručene, a od toga najviše štete trpe vozači. Također, skočile su i cijene hrane, a za sve je kriv rat u Ukrajini, čije posljedice osjeća cijeli svijet.

Kako smo već istaknuli, cijene su skočile u nebo, dok su plaće i mirovine iste, pa je u današnje vrijeme vrlo teško održati normalnu zajednicu. Današnju priču, a kao što ste mogli zaključiti iz naslova, donosimo priču koja je vezana uz ovu temu. Dakle, priča dolazi iz Srbije, a ispričala nam je radnica s Tržnice, po imenu Marija. Priča je da je uvijek nakon smjene na jednoj tržnici manjkalo mesa. Svakodnevno su se pregledavale i kamere, ali se ni na temelju njih nije moglo shvatiti o čemu se radi, odnosno kako i na koji način meso nestaje. „Menadžeri su odlučili pratiti potrošače.

Gledali su tko najviše kupuje mesa. Nekoliko dana nakon upozorenja, otkrili smo lopova! Čovjek je kupio kilogram šunke, a kada sam uzeo vrećicu da utipkam bar kod, vidio sam da je mnogo teža i da je u njoj više od kilograma mesa”, kaže blagajnica. Naime, tada su odlučili pregledati kamere, te shvatili da ovaj čovjek mijenja bar kodove: Svaki dan je taj čovjek, voditelj obližnjeg kafića-restorana, dolazio u trgovinu, odlazio u mesnicu i tražio npr. 20 ćevapa. Mesar to pakira u papir, pa cijenu zalijepi u vrećicu i na vrećicu. bar kod. Onda traži kilogram šunke, mesar to isto radi – pakuje u papir, pa u vrećicu, pa na nju zalijepi naljepnicu s cijenom. Na vrećici je ostala samo jedna cijena, samo cijena šunke, a unutra su zapravo ćevapi! Kad dođe do blagajne, ja samo ukucam ono što vidim – bar kod.”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*