OVI PEVAČI SU SE ODREKLI ISLAMA I PROMENILI VERU Njoj HODŽA nije dao da sahrani oca, ona je zapevala SRPKINJA JE MENE MAJKA RODILA – Otprilike Novo
Portal July 2, 2022

Promjena vjere oduvijek je bila pod lupom javnosti, a posebno kada su u pitanju estradna lica. Mnogi pjevači su tijekom karijere promijenili vjeru, a odrekli su se i islama.

Sinan Sakić

Iako rođeni musliman, jedan od prvih koji je svoj duhovni mir pronašao je folk pjevač Sinan Sakić. Sa suprugom Sabinom često je odlazio u Indiju, dijelom zbog kćeri koja je tamo studirala, dijelom jer su željeli uživati ​​u njihovom stilu života. Sinan i Sabina susreli su duhovnog vođu Sai Babu u Indiji, te boravili u njegovom hramu. Kažu da ih meditacija opušta i smiruje.

Sakići su u Indiju prvi put otišli 1996. godine, kada je njihov sin Alen zadobio teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa puno pomogao s ovim problemom. Sinan je često govorio da ga jako zanima budizam.

U emisiji najpoznatija osoba koja je čak dva puta navodno mijenjala vjeru je pokojni folk pjevač Amir Rešić, poznatiji kao Nino. Navodno je sredinom 90-ih na vrhuncu slave prešao s islama na kršćanstvo i uzeo ime Nikola. U pravoslavlju je navodno ostao do 2004. godine, kada se vratio islamu. Nino je preminuo 2007. godine.

Lepa Brena

A Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, islam je navodno zamijenila pravoslavljem. Lijepa Brena nikada nije željela komentirati razloge za takav korak, no pridržavala se svih pravoslavnih pravila i zajedno sa svojom obitelji slavi Svetog Mihovila Arkanđela.

Nada Topčagić

Nada Topčagić potječe iz muslimanske obitelji iz Modriča.

“Hodža mi tada nije dao da pokopam oca kako sam htio, ali pod njihovim uvjetima i cijenama. To mi je tada bilo neprihvatljivo, a kako sam čuo, imali su posla s jednom kamenorezačkom radnjom. Ne znam ni gdje mi je otac tacno sahranjen,orijentisao sam se ranije po cetiri stabla sljive,kojih danas vise nema.Ime nikad nisam mijenjao,kada sam rodjen, bile su samo tri-cetiri Nade u selu Moji roditelji su bili muslimani, ali nisam mogla birati roditelje, promijenila sam se vjernica”, rekla je Nada.

I Indira Radić, dijete iz bosanskog mješovitog braka, rođena u Doboju, promijenila je vjeru. Danas je ponosna pravoslavka, a snimila je i pjesmu “Srpkinja me majka rodila”.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*