STUDENT IZ ČAČKA STRADAO OD AJKULE U BUDVI: NA SEBI NOSIO DATUM SMRTI!!VELIKA TRAGEDIJA!! – Otprilike Novo
Portal July 5, 2022

O tragičnom događaju u Budvi se i dan danas šuška. Uvala na samom rubu, desno od poznate plaže Mogren, tik uz veliku ravnu stijenu koja je omiljeno mjesto za sunčanje i kupanje među turistima, čuva strašnu priču o rano ugaslom životu.

Jedini poznati napad morskog psa na čovjeka u Crnogorskom primorju dogodio se 13. srpnja davne 1955. godine. Trojica mladića veslala su drvenom barakom prema Budvi iz pravca Jaza, gdje su ljetovali u studentskom naselju. Prekrasna voda u ovom neobičnom kraju mamila ih je na kupanje.

Prvi je u vodu skočio 21-godišnji student elektrotehnike iz Čačka – Stevan Stevica Tomašević, a nedugo zatim i napadnut. Od strahovitog ugriza mora nedužni mladić umalo je prepolovljen.

Lokalni ribari tvrde da je Tomaševića napala velika bijela psina, koju je primijetila i mornarička straža pokušavajući je bezuspješno uloviti. Prema izvješćima, morski pas je bio dug gotovo sedam metara.

Ona je, prema sjećanju starih Budvana, doplivala u Jadransko more za američkim brodom, a na obalu Crnogorskog primorja privukla ju je lešina magarca koju je netko bacio nedaleko od zaljeva na rubu. plaže Mogren gdje se dogodio smrtonosni napad Nekoliko dana nakon tragedije obitelj i prijatelji nesretnog mladića doplivali su čamcem do mjesta nesreće i od Stevice se oprostili bacanjem cvijeća i vijenaca u more. Nevjerojatna je to priča o jezivom detalju o kojem se pričalo nakon nesreće. Mladić je prije skoka u vodu na sebi imao majicu Kajkaski kluba Čačak na kojoj je bio izvezen broj 137, što odgovara datumu njegove smrti.

Mjesec dana nakon tragedije, na vrhu stijene koja se uzdiže iznad uvale na rubu plaže Mogren, obitelj tragično stradalog mladića postavila je spomen ploču. I danas stoji na istom mjestu, ali se uklesani natpis ne može pročitati, dijelom zbog nepristupačnosti, dijelom jer je patina sakrila slova na ploči.

Na ploči je napisano:

– U uvali iza ove stijene, kupajući se s prijateljima, 13. srpnja 1955. godine u 22. godini života od morskih valova život je izgubio Stevan-Stevica Tomašević, student elektrotehnike iz Čačka. Neutješna obitelj i prijatelji.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*