HRVATSKI CARINICI ODRALI BRAČNI PAR IZ SRBIJE! Nisu znali da je kazna za ovo 1.000 evra! PAZITE ŠTA NOSITE, OVO MORATE ZNATI! – Otprilike Novo
Portal July 12, 2022

Bračnom paru iz Srbije otkazano je putovanje nakon što su ih carinici zaustavili zbog alkoholnog pića koje su nosili sa sobom, jer nisu znali koje količine smiju imati sa sobom!

Oni su, naime, iz Beograda krenuli prema Hrvatskoj, gdje su ih zaustavili hrvatski carinici, rekli su za Kurir.

– Prilikom pasoške kontrole pregledali su nam i auto. Sa sobom smo imali pet boca rakije i nekoliko boca vina od 0,7 litara. Međutim, nismo znali da toliko ne smijemo ponijeti sa sobom, pa su nam carinici napisali drakonsku kaznu od 1.000 eura, zbog čega nam je put odgođen – priča za Kurir M.T. koji je upravljao vozilom, dok je njegova supruga bila suvozač.

Naime, to je više od onoga što je dopušteno imati jednom putniku na putu iz zemlje koja nije članica Europske unije u zemlju članicu Europske unije.

Prema riječima naših sugovornika, nisu dobili niti naputak da ne smiju imati više od dvije kutije cigareta po osobi.

Prema službenim informacijama dostupnim na web stranici “europa.eu”, ako ulazite u EU iz zemlje izvan EU, možete uvoziti robu za vlastite potrebe bez plaćanja PDV-a i trošarina u granicama navedenim u nastavku ako roba nisu za preprodaju..

Što se tiče alkoholnih pića, u zemlju koja je članica Europske unije možete unijeti sljedeća alkoholna pića:

– 4 litre mirnog vina

– 16 litara piva

Također, može se unijeti jedna litra jakih alkoholnih pića od 22 posto alkohola ili 1 litra etilnog alkohola od 80 posto alkohola ili dvije litre pojačanog ili pjenušavog vina.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*