ZLOGLASNE KRALJICE KARTELA: Ovo su najopasnije mračne dame Latinske Amerike!Kakve su to mačke! (FOTO) – Otprilike Novo
Portal July 16, 2022

Udaju se za narkobosove s 18 godina, planiraju bijeg iz zatvora, razmeću se oružjem i upravljaju trgovinom drogom – to su kraljice kartela.

Uhićenje “kuma” meksičkih narkokartela Rafaela Cara Quintere skrenulo je pozornost javnosti na veliki problem s kojim se suočava Meksiko i šira Latinska Amerika – kriminalne skupine koje trguju drogom.

Izreka da iza svakog uspješnog muškarca stoji jaka žena, u ovom dijelu svijeta može se prilagoditi na “iza svakog opasnog muškarca stoji još opasnija žena”.

Iako ih se doživljava kao “majke, kćeri i sestre, od kojih se očekuje da budu pune ljubavi, ljubazne i majčinske osjećaje”, žene dilera droge imaju i tamnu stranu.

Ovo su neke od južnoameričkih “kraljica droge” koje su poznate po opasnom i glamuroznom životu Emma Coronel Aispuro vjerojatno je jedna od najpoznatijih kraljica kartela.

Opasna ljepotica iz Kalifornije na sudu je priznala da je najmanje šest godina sudjelovala u preprodaji heroina, kokaina, marihuane i metamfetamina.

Također je priznala da je bila uključena u pranje novca i transakcije sa stranim trgovcima drogom, kao i da je pomogla svom suprugu da pobjegne iz meksičkog zatvora 2015. godine.

Emma je bila “rođena” za taj posao s obzirom na to da joj je otac Meksikanac bio diler droge, a na jednom od njegovih tuluma 2006. godine upoznala je Joaquina Guzmana El Chapa. Tada je imala 17 godina. Vjenčali su se kada je ona imala 18, a on 50 godina. Ema je 2011. godine rodila kćeri Mariju i Emali.

Na sudu je rekla da osjeća “iskreno žaljenje zbog zla koje je prouzročila” i zamolila “sve građane ove zemlje” da joj oproste.

Prošle je godine pred američkim sudom priznala da je pomogla suprugu u vođenju kartela Sinaloa.

Sada se suočava s doživotnom zatvorskom kaznom samo za distribuciju droge, dok druge dvije točke protiv nje – zavjera za pranje novca i zavjera za pomoć narkokartelu Sinaloa – nose maksimalnu zatvorsku kaznu od 20, odnosno 10 godina.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*