Zavladao trend prihvatanja tijela sa oblinama: Imamo 90+ kilograma i prštimo od samopouzdanja!! (FOTO) – Otprilike Novo
Portal July 18, 2022

Nedavno je TikTok preplavio zanimljiv trend koji u fokusu ima normalizirati činjenice da postoje žene koje imaju više od 90 kilograma i zapravo izgledaju sjajno!

Broj na vagi je zaista samo broj na vagi, pa nije ni čudo što žene s istim brojem kilograma izgledaju sasvim drugačije.

Na naš izgled ne utječe samo broj kilograma, već i visina, konstitucija, to da li vježbamo ili ne, postotak masnoće u tijelu … Ali i oni “nevidljivi” faktori poput samopouzdanja, harizme, seksepila!

Bilo kako bilo, kao društvo skloni smo zaključiti kako žene s navodnjavim viškom kilograma ne mogu biti seksi i privlačne, a to ne može biti dalje od istine!

To i jeste cilj mladih TikTokerki – da pokažu svijetu kako nije bauk ako vaga pokaže 90+ kilograma i da to jeste, treba i mora da bude društveno prihvatljivo.

Snimci koji prate ovu temu pregledani su preko 15 milijuna puta i imaju brojne lajkove, kao i komentare podrške za ove dame koje su riješile da prkose ustaljenim obrascima po kojima žena ne može biti zgodna ako nema manje od 65 kilograma”Nadam se da neće izgubiti svoju guzu ili bokove ili cijela bedra. Kada pomislim na svoju grudi, odmah se sjetim da ću izgubiti sve, sve će otići kad smršam. Znate, sve dolazi s cijenom.

Ako želite da imate guzu, imaćete i višak na stomaku. Iskreno, morate da budete sposobni da prihvatite sebe. Ja znam kada imam debeli dan, a kada sam izgubila na težini.

Ja prihvaćam svoje tijelo. Nisam građena kao model “Victoria’s Secreta”, ali se i dalje osjećam predivno, i imam samopouzdanja u donjoj vešu” , rekla je svojevremeno u velikom intervjuu za “Vogue”.

I čuvena plus size manekenka Ashley Graham jednom prilikom je progovorila o tome kako i dalje mora ljudima da se “pravda” jer se usudila da ima više od 90 kilograma i da opet slavi svoje tijelo i seksepil.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*