DLAKE ISPOD ŽENSKIH PAZUHA SU PONOVO U MODI: Ove poznate dame ne koriste brijač! Među njima i jedna od NAJLPEŠIH ŽENA na svetu! (FOTO) – Otprilike Novo
Portal July 19, 2022

Kad se Džulija Roberts na premijeri filma “Notting Hill” 1999. godine pojavila s dlakavim pazusima koji su virili iz njenih crvenih haljina sa šljokicama, rasprava o njenim dlakama nadjačala je sve vesti o toj romantičnoj komediji, piše ugledni Wall Street Journal.

“Nejasno o feminizmu” bio je naslov Herald Suna iz Melburne u Australiji. “Dlake lete unaokolo kad Džulija Roberts pozdravlja publiku”, napisao je Denver Post.

“Pitty Woman”, glasio je naslov u The Sun-u u Velikoj Britaniji, a magazin je također zamolio čitaoce da zove njihov “dlakavi telefon” i ostavio svoj komentar.

U to vrijeme je Džulija Roberts rekla radijskom voditelju Hauardu Sternu kako ne razumije svu tu frku. Danas odbija komentirati čitav slučajZašto su dlake ispod pazuha kod žena – a koje su prihvatile mnoge slavne osobe i koje opušteni hipiji zagovaraju još od 1960-ih – još uvijek tako veliki problem? Naime, neobrijani pazusi i dalje izazivaju zgražavanje i čuđenje.

Naslovnica časopisa Vogue za kolovoz, s Emom Korin iz serije “The Crown”, prva je naslovnica koja prikazuje nebinarnu osobu, a vjerojatno je i prva koja prikazuje dlake ispod pazuha. Glumica, koja za sebe koristi zamjenicu “oni”, pridružila se sve većem broju žena i nebinarnih osoba koje su hvale dlakama ispod pazuha.

Primeri iz Holivuda: Majli Sajrus, Džanel Mone, Džemajma Kirk i Lurds Leon, ćerka prve žene koja je usvojila taj trend – Madone.

U članku za Harper‘s Bazaar iz 2019. manekenka Emili Ratajkovski rekla je: “Ponekad to što puštam dlake na telu da mi izrastu, ujedno i ono što me čini seksi”, nakon čega se pojavila u donjem vešu s vidljivim dlakama ispod pazuha.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*