ŽENA MU OVO RADILA SVAKI DAN PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Kada su ga PREGLEDALI, imali su šta da vide!! – Otprilike Novo
Portal August 13, 2022

Deb Sharper gledala je kako njezina “srednjoškolska ljubav” polako nestaje u dobi od 38 godina zbog rijetkog oblika demencije.

Tommy se čudno ponašao, postao je paranoičan – čak je optužio Deb da ga pokušava otrovati – i zaboravio je kako treba raditi svoj posao. Govoreći za The Healthy, Deb, majka dvoje djece iz , rekla je da su liječnici godinama mislili da ima mentalnu bolest. No kroz vlastito istraživanje, Deb je otkrila da Tommy ima frontotemporalnu demenciju, što je i potvrđeno. Većini ljudi frontotemporalna demencija dijagnosticira se između 45. i 65. godine života, prenosi The Sun. Razvija se godinama.

Ali za razliku od drugih oblika demencije, gubitak pamćenja nije ključna značajka, on se javlja kasnije. Umjesto toga, znakovi uključuju sebičnost, prejedanje, probleme s organizacijom, spor govor.

Deb je rekla: “Tijekom nekoliko mjeseci, Tommy je od brižnog supruga i poduzetnika kojeg sam poznavala prerastao u vrlo čudne osobine. “Postao je ovisan o računalnim igricama i provodio je sate povučen u svojoj sobi, igrajući igrice. Iako je bio poznat kao “najbolji mehaničar u gradu”, nije imao pojma kako popraviti automobil mušterije. “Našla sam ga kako izgleda uspaničeno ispod haube klijentova automobila”, rekla je Deb.

Deb je odvela Tommyja kod više liječnika i psihijatara koji su mu dijagnosticirali tešku depresiju i vjerojatno shizofreniju ili bipolarni poremećaj. Bio je “napušen psihijatrijskim lijekovima,”

Tommy je izgledao bolje nakon što se vratio iz bolnice do otprilike godinu dana kasnije. Tijekom dvije godine izgubio je nekoliko poslova i prestao voditi računa o osobnoj higijeni.

Ali također je pokazivao vrlo čudne simptome, uključujući ponavljajuće ponašanje – opetovano gašenje i paljenje TV-a ili skidanje cipela. Obitelj je također saznala da postoji veza između frontotemporalne demencije i amiotrofične lateralne skleroze (ALS) – još jedne neurodegenerativne bolesti koja je ubila Tommyjeva oca.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*