TUGA U SRBIJI – najpoznatija SRPKINJA je umr.Ia, svi je 0plakuju – Otprilike Novo
Portal September 24, 2022

U nastavku današnjeg članka ponovno se dotičemo crne kronike koja je nažalost postala naša svakodnevica. Naime, tužno je jer svaki dan imamo priliku čuti da se dogodila neka tragedija, odnosno da je neka poznata osoba preminula, a ne biste vjerovali koliko na dnevnoj bazi ima ljudi koji nisu poznati. Podsjetimo, proteklih godina izgubili smo brojne ličnosti koje su svojim gubitkom svakako potresle našu javnu scenu, a iza sebe su ostavile svoja djela koja nas podsjećaju na njih.

Dakle, današnja vijest koju vam prenosimo dolazi iz Amerike, a radi se o smrti Radmile Milentijević koja je u 91. godini života preminula, a ova poznata srpska profesorica preselila se u New York. Naime, u javnosti je ostala upamćena kao najveći inicijator da se tijelo Mihajla Pupina preseli u Srbiju, u mjesto gdje je rođen, a znalo se da je veliki Srbin, koji je otvorio veliki broj manastira. , a na njegovom grobu nema nikakvog znaka koji bi ukazivao da je bio pravoslavac.

Naime, na grobu slavnog Pupina. Radmila je rekla sljedeće: „Imao je tri sestre, a od jedne smo pronašli potomke, to je njen praunuk, i samo o njemu imamo podatke. Ali nećemo odustati, tražit ćemo i dalje. Kao veliki štovatelj njegova lika i djela jednom godišnje posjećujem njegov grob, ali mislim da sam jedan od rijetkih. Veliki Pupin je prilično zaboravljen”. Tvoje misli?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*