NE ZABORAVITE DA POMERITE KAZALJKE Spavaćemo sat duže od ovog datuma – Otprilike Novo
Portal October 8, 2022

Svake godine negdje u ovo doba svi znamo da se vrijeme mijenja, a zimi mrak pada nešto ranije. No, uvijek imamo problem s datumom, jer svatko od nas uvijek zaboravi koji je datum pomaka vremena.

S tim stvarima Usija već jako dugo nema problema jer je Vladimir Putin ukinuo pomicanje satova u proljeće i jesen. JEDNOSTAVNO, s jedne strane to je i logičan potez, jer u Rusiji imaju tri vremenske zone, pa je to više nego teško uskladiti.

Što se tiče naših soba, 30. 10. u 3 sata računat će se kao 2 sata, pa ako ujutro morate na posao, dobra vijest je da ćete spavati sat vremena duže. Tako bi u noći između subote i nedjelje satove trebalo vratiti jedan sat unatrag jer završava ljetno računanje vremena. Inače, trakavica je krenula 27. ožujka, a završit će 30. ovog mjeseca, a te nedjelje ujutro vrijeme u tri sata bit će pomaknuto jedan unatrag i računat će se kao dva sata.

Svi mi koji uz računala imamo mobilne uređaje i prijenosna računala, vrijeme će se namjestiti automatski. ali ne smijete zaboraviti ni na analogne uređaje koje imate u kući poput zidnih satova i drugih uređaja. Podsjećamo, Europska komisija je prije par godina dala prijedlog da cijela Europa treba slijediti Rusiju po tom pitanju, kako se sat više ne bi pomicao, no odgovora iz Bruxellesa za sada jednostavno nema.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*