NIKADA BRUTALNIJI JEZIK ZORANA MILANOVIĆA- Prijeti žestoko- ”Džabe im je što se naoružavaju, OTRESLI BI IH KAO PERUT SA RAMENA ” – Otprilike Novo
Portal June 4, 2022

Hrvatski predsjednik  Zoran Milanović je ne tako davno šokirao javnost vređanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran poznat je inače po svomoštrom jeziku jer se u svojim izjavama dotiče svih političkih tema na Balkanu i svima pristupa veoma defanzivno, ostavljajući utisak snažnog i neuništivog.

Komentarisao je nedavno izjave premijerke Srbije Ane Brnabić, a kako njene reči nisu imale političku težinu, nije stao na tome, dodajući da je politika Beograda veoma štetna za Srbiju. “Ako kupe tri puta više oružja, sigurni su, jer je Hrvatska u NATO-u. Otresli bismo to kao perut sa ramena – rekao je Zoran Milanović.

Zatim je odlučio i da prokomentariše i optužnice protiv hrvatskih pilota koje je podiglo srpsko pravosuđe zbog vojne operacije Oluja 1995. godine. „Samo da napravim poređenje.

Jezik bez usporedbe je suh, ništa, Plenkovićev. To bi bilo isto kao da sad Hrvatska  mijenja krivični zakon i uvodi nadležnost za krivična djela počinjena u Srbiji – to Srbija radi, uzela je pravo da bude lokalni Hag, mnogo gore od podizanja optužnica zauvijek, praktično bez prostora ili vremenska ograničenja. Dovedeni smo sad u situaciju da mijenjamo naše zakonodavstvo. Kada bi se sve zemlje tako ponašale, svijet bi propao, ionako je na rubu.”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*