ŽENE U SRBIJI SVE VIŠE UBIJAJU MUŽEVE, A 1 RAZLOG JE NAJČEŠĆI: Stručnjakinja za Espreso OTKRILA zašto se OVO DEŠAVA!MUŠKARCI PAZITE SE!! – Otprilike Novo
Portal July 3, 2022

“Kada govorimo o ubojstvima žena u kontekstu obiteljskih, a posebno partnerskih odnosa, to su uglavnom situacije kada žena počini ubojstvo braneći se od nasilja. Naime, žene uglavnom ubijaju nasilne osobe iz straha za vlastiti život i života svoje djece, odnosno obrane.

Nešto što je karakteristično za ubojstva žena koje su godinama trpjele nasilje, a na kraju ubiju nasilnika, jest da to čine, primjerice, dok nasilnik spava,

Upravo zbog fizičke nadmoći koju ima kada je budan i kada mu se fizički ne mogu suprotstaviti, što može utjecati na kvalifikaciju djela, a onda i na kaznu koja se izriče”, kaže naš sugovornik. S druge strane, ako ubojstvo koje je počinila žena nije motivirano nasiljem u obitelji, već je uzrokovano drugim motivima (npr. ljubomora), ne razlikuje se od ubojstva koje je počinio muškarac.

“Teško je generalizirati, motivi ovise od slučaja do slučaja. Ali kada su u pitanju ubojstva žena koja nisu vezana uz obiteljski i partnerski kontekst, odnosno u situaciji kada nisu žrtve nasilja, nema značajnijeg razlika u odnosu na motive ubojstava koje su počinili muškarci.

To može biti ljubomora, želja za osvetom, netolerancija, možda neka neriješena imovinska pitanja i slično”, priča Sanja za naš portal.

Sugovornik nam je pojasnio koji su, prema istraživanjima, najčešći motivi ubojstava u obitelji, kako na muškoj, tako i na ženskoj strani.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*