ČIM JE ALISA NAPUNILA 18 UDALA SE ZA BRATA, A SVADBA JE “LUDILO”: CEO GRAD POZVAN NA ROMSKO VESELJE, MLADOŽENJA DOVEO 73 KUMA – Otprilike Novo
Portal July 8, 2022

U nastavku današnjeg članka dotaknut ćemo se jedne vrlo zanimljive teme za koju ne sumnjamo da će vas ostaviti ravnodušnima. Naime, kada su Romi u pitanju, moglo bi se reći da imaju poseban glas u svijetu. Opće je poznato da se njihove žene udaju vrlo rano, kao mlade djevojke, a u većini slučajeva radi se o dogovorenom braku. Kad su balkanski prostori u pitanju, prije par godina jedna Beograđanka je čak i sama priznala da postoji cijena kada čovjeku daš kćer za sina.

Tako je tada ispričala da je udaju svoje dvije kćeri naplatila gotovo 80 tisuća eura, a ono što je tabu tema jest da se brakovi sklapaju između braće i sestara, kako se loza ne bi rasplinula. Kada su Romi u pitanju, oni nisu prisutni samo kod nas, jer ih ima dosta i u drugim europskim zemljama, a moglo bi se reći da su najpoznatiji oni iz Engleske i Irske, gdje su bijeli gotovo kao naše. Dakle, priča koju vam pričamo je vjenčanje o kojem je snimljen dokumentarac, gdje su se brat i sestra vjenčali. Djevojka se zove Shantel, a prema romskim običajima morala se odmah udati. “My Big Fat Gypsy Wedding” naziv je emisije u kojoj je prikazana cijela njihova svadbena ceremonija. Dakle, ona je jedna od članica lutajućih Roma, koji deset mjeseci godišnje putuju po svijetu i zarađuju, a dva mjeseca se vraćaju kući i organiziraju brojne svadbe.

Kada je riječ o Shantel i njezinom bratu, njihovo je vjenčanje bilo posebno, jer je tu bilo gotovo cijelo predgrađe Dublina, a mladenka je imala 7 djeveruša, a mladoženja 73 kuma. :”Djevojke ovdje u Ratkilu su vrlo ugledne. Volimo reći da se irski ‘putnici’ vraćaju 50 godina unatrag, ali djevojke s ovog mjesta sežu 100 godina unatrag. Svi su oni jedna obitelj i mislim da je to razlog zašto je ovo mjesto toliko bogato”, rekla je dizajnerica vjenčanica.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*