Sveštenik pronevjerio 500.000 eura, čak 150.000 eura potrošio na stranice za 0DRASLE!! EVO ŠTA JE RADIO ZAPRAVO!! – Otprilike Novo
Portal August 20, 2022

Atolski svećenik optužen za pronevjeru ukupno 500.000 eura donacija potrošio je 150.000 eura na pornografskim stranicama, izvijestili su malteški mediji. Tužitelji su uspjeli ući u trag šesteroznamenkastim iznosima plaćenim tvrtkama povezanim sa stranicama za seks uživo, izvještava Times of Malta. Isplate su trajale nekoliko godina.

Svećenik Luke Seguna rekao je policijskim istražiteljima da je to učinio jer je bio u “seksualnoj krizi”, pišu novine.

Seguna, župnik u Marsaxlokku na jugu Malte, izjasnio se da nije kriv, ali su ga crkvene vlasti suspendirale do okončanja postupka. Na sudu su izneseni dokazi da je Seguna imao nekoliko stotina tisuća eura na nekoliko osobnih bankovnih računa, iako mu je godišnja plaća iznosila samo 20.000 eura.

Osim gotovine, posjedovao je kolekciju od pet motocikala i dva automobila.

Tužitelji su iznijeli i podatak da je Seguna od jedne starije župljanke primio čekove na nekoliko tisuća eura. Starac, koji je u međuvremenu umro, patio je od demencije kada je ispisao čekove, rečeno je sudu.

Šeguna se pravdao da su čekovi zapravo povrat donacija koje je svećenik dao starcu, no tužitelji tvrde da su zapravo trebale biti podijeljene lokalnim humanitarnim udrugama.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*