SRBINU CEO ŽIVOT PROŠAO PRED OČIMA! Radio na rušenju kuće, kad je ispod cigli ispuzalo OVO! Ono što se kasnije desilo je tek Š0K! – Otprilike Novo
Portal October 10, 2022

Čovjek Jovan Živokić dolazi iz račanskog sela Sapci, vjerovali ili ne pronašao je zmiju, kako je rekao dugačak je metar i po. Inače, ova velika zmija nalazila se u staroj napuštenoj kući, koju su Jovan i njegovi prijatelji rušili. Njegova nevjerojatna priča na društvenim mrežama izazvala je veliku pozornost korisnika koji nisu mogli vjerovati svojim očima.

Pa je za tamošnje medije ispričao sljedeće: “Kolega je radio sa skipom, a ja sam s traktorom pretjerivao kadar i pomagao u raščišćavanju terena. Samo u jednom trenutku vidjeli smo zmiju koja je izašla ispod cigli i bila je ogromna. – Moja slobodna procjena je da je riječ o metar i pol i da je riječ o poskoku – rekao je. No, s druge strane, ono što stručnjaci kažu je da velike zmije nisu opasne, te da ne spadaju u zmije otrovnice, a vrlo ih je lako prepoznati i razlikovati zbog brojnih detalja koji ih karakteriziraju.

Za naše lokalne medije Duško Brković, profesor biologije na Agronomskom fakultetu u Čačku, rekao je sljedeće: “Ljudi se obično uplaše kada vide dugu zmiju, ali strah je samo zbog njene veličine, jer duge zmije su sigurno nije otrovno. Svaka zmija duža od jednog metra nije otrovna. Otrovnice su dugačke do 90 cm, a one najduže obično do 65 cm. Jedna od razlika između zmija otrovnica i neotrovnica je ta što zmije otrovnice imaju uočljive žlijezde na stranama glave, pa imaju trokutastu glavu s uočljivim vratom. Kod neotrovnih glava manje primjetno prelazi u tijelo, a vrat se ne uočava. Kod zmija otrovnica tijelo je kraće, zdepastije, glava trokutasta, rep kraći i šiljat.”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*